Maguire opnieuw vroeg uitgeschakeld op WK snooker

Op de tweede dag van het WK snooker is Stephen Maguire uitgeschakeld en daarmee is hij de eerste geplaatste speler die het toernooi moet verlaten. De als achtste geplaatste Schot verloor in de eerste met 10-4 van Jamie Jones.

In The Crucible Theatre had Jamie Jones zijn goede vorm meegenomen die hij ook al in de kwalificaties liet zien. In de kwalificaties van vorige week won hij al overtuigend van David Lilley, Michael Holt en Li Hang en ook in de eerste ronde kwam de snookeraar uit Wales niet in de problemen. Jones keek na drie frames nog wel tegen een achterstand aan van 3-0, maar in de volgende 11 frames verloor de Welshman nog maar één frame van Stephen Maguire. Ook vorig jaar verloor de als achtste geplaatste Schot in de eerste ronde van WK.

In de andere wedstrijden van de dag waren er geen verassingen. Neil Robertson won met overtuiging van Liang Wembo (10-3). De als derde geplaatste Australiër maakte drie centuries in zijn partij tegen de Chinees, al had Wembo met een break van 129 wel de hoogste break in de partij.

Een andere Chinees wist wel de volgende te bereiken. Yan Bingtao rekende in de eerste ronde af met Martin Gould. Na de eerste sessie stond het nog 4-4 tussen de twee, maar in de tweede en laatste sessie liep de Chinees snel weg bij Gould en zou uiteindelijk met 10-6 winnen.

Ook David Gilbert wist de volgende ronde te bereiken in Sheffield. Na de eerste sessie leidde de 39-jarige Engelsman al met 8-1 tegen Chris Wakelin en speelde dat in de tweede sessie makkelijk uit tegen zijn landgenoot.