Instagram haalde Martijn Koning offline na valse meldingen, inmiddels weer online

Het Instagramaccount van Martijn Koning, waarop hij ruim 23.000 volgers had, was verwijderd. Volgens de cabaretier heeft hij dit niet zelf gedaan, maar heeft het platform zijn pagina offline gehaald. De reden daarvoor weet hij niet. ‘Ze nemen contact op’, stelt hij. Meer hierover bij De Stentor.

Update 21.00 uur: Het Instagramaccount van Martijn Koning, waarop hij ruim 23.000 volgers heeft, is weer actief nadat het vandaag enkele uren offline was. Het platform verwijderde de cabaretier ten onrechte na meldingen over na-apen: iemand anders zou zich met het profiel hebben voorgedaan als de comedian. Aangezien het om zijn echte account gaat, is het inmiddels weer in de lucht.

Eerdere berichtgeving:
Normaal gesproken kan een account op Instagram worden verwijderd als het de regels van het platform schendt, maar het is niet duidelijk welke regels Koning dan zou hebben overtreden. Er zouden wel klachten over hem zijn ingediend bij Instagram.

Koning kreeg van de week veel kritiek over zich heen nadat hij bij Jinek een roast deed over Thierry Baudet, die hierop de studio tijdens de live-uitzending van Jinek uitliep.

Zie ook: Ophef! Baudet loopt weg bij Jinek