Schulting ook wereldkampioen op 500 meter, brons Poutsma; Hoogerwerf vierde

Suzanne Schulting is tijdens de wereldkampioenschappen shorttrack ook op de 500 meter wereldkampioen geworden. Ze heeft de titel overgenomen van de vorig jaar overleden Lara van Ruijven, de wereldkampioene van twee jaar geleden. 

Geëmotioneerd vierde Schulting haar zege uitbundig en met tranen. Schulting is vooralsnog overduidelijk een maatje te groot voor de concurrentie. In iedere race die ze reed, kwam ze als eerste over de finish. In beide finales nam ze zaterdag al vroeg in de race het heft in handen om vervolgens zo hard door te rijden dat geen van de andere rijdsters haar voorbij kon komen. Op de 500 meter was er brons voor Selma Poutsma. Het zilver ging naar Arianna Fontana. 

In het algemeen klassement heeft Schulting met 68 punten de maximale aantal punten.Ze heeft 42 punten meer dan nummer twee Fontana (68 om 26). Sarault staat derde met 24 punten. Nummer vier Poutsma (16 punten) en nummer vijf Velzeboer (15 punten) hebben ook nog volop zicht op een plek op het eindpodium.

Bij de heren stond Dylan Hoogerwerf in de finale. Hij kon zich echter niet meten met de rest en werd vierde. Sjinkie Knegt ging er in de halve finales weer af met een penalty. De Fries nam de Canadees Hamelin, winnaar van de 1.500 meter, mee in zijn val. Knegt werd voor de tweede keer op deze zaterdag bestraft met een penalty. Ook Dylan Hoogerwerf ging er in de halve finales af met penalty. 

Bij de heren was er de wereldtitel uiteindelijk voor Shaoang Liu, zilver voor Semen Elistratov en het brons ging naar Pietro Sieghel.