FOK! Wat een weer: wisselend bewolkt met hier en daar en bui

Er zijn opklaringen, afgewisseld door wolkenvelden en vooral in het noorden en oosten komen buien voor. Met name in het oosten kunnen deze buien soms een winters karakter hebben. De minima liggen tussen 4°C aan de kust en -1°C verder landinwaarts. Landinwaarts is er door bevriezing of een winterse bui kans op gladheid. De wind is westelijk en overwegend matig. Aan de kust is de wind noordwestelijk, vrij krachtig en vooral in het noordelijk kustgebied krachtig, 6 Bft, op de Wadden soms hard, 7 Bft.

Vanochtend zijn er zonnige perioden met vooral in het noorden en midden enkele buien, soms met hagel. In het zuidwesten is er vrij veel hoge bewolking maar blijft het op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt rond 6°C. De wind is westelijk en matig. Aan de kust is de wind noordwestelijk en matig tot vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied krachtig en op de Wadden af en toe hard, 7 Bft. In de avond draait de wind in het noorden naar noordelijke richtingen en neemt dan af.

In de nacht naar donderdag is het in de zuidwestelijke helft bewolkt en in Zeeland valt af en toe regen of natte sneeuw. Elders is er weinig bewolking. De minima lopen uiteen van 2°C in Zeeland tot -5°C in het noordoosten. De wind is zwak, aan de kust matig, in het oostelijk Waddengebied eerst nog vrij krachtig uit een richting tussen noord en oost.

Donderdag overdag blijft het in de zuidwestelijke helft bewolkt met in Zeeland af en toe regen of natte sneeuw. Elders zijn er zonnige perioden. De maxima liggen rond 3 °C. De wind is oostelijk, zwak aan de westkust matig. (Bron: KNMI)


De serooskerke in de vorst en mist (Foto: Scherpschutter)
Serooskerke in de vorst en mist (Foto: Scherpschutter)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!