FOK! Wat een weer: meer bewolking

Vandaag overheerst de bewolking en valt er met name in het noorden van het land af en toe lichte (mot)regen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het zuidoosten tot 7°C in het westen. In de Limburgse heuvels is in de eerste uren van de ochtend nog sprake van temperaturen rond of iets onder nul en kan het lokaal nog glad zijn. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, 5-6 Bft.

In de avond en nacht naar dinsdag is het bewolkt en gaat het in het gehele land regenen. In de loop van de nacht stroomt geleidelijk zachtere lucht het land binnen en loopt de temperatuur op naar waarden tussen 5°C in het zuidoosten en 7°C in het westen. De west tot zuidwestenwind neemt toe naar vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee en op het IJsselmeer, 6-7 Bft. In het noordelijk kustgebied ruimt de wind later in de nacht naar een noordelijke richting en neemt dan in kracht af.

Morgen overdag trekt de regenzone zuidwaarts weg en breiden opklaringen zich van het noorden uit over het land. In Limburg blijft het echter nog tot laat in de middag bewolkt en regenachtig. In de middag kan in het noorden een bui van zee binnendrijven. De middagtemperatuur ligt tussen 5°C in het noorden en 7°C in het zuiden. De wind draait overal naar noordwest en is matig, aan zee vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied krachtig, 6 Bft. (Bron: KNMI)


De serooskerke in de vorst en mist (Foto: Scherpschutter)
Serooskerke in de vorst en mist (Foto: Scherpschutter)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!