Liverpool sluit 2020 af met doelpuntloos gelijkspel tegen Newcastle United

Liverpool heeft het kalenderjaar 2020 bijzonder matig afgesloten. Op bezoek bij Newcastle United kwam de ploeg van manager Jürgen Klopp niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Het was de tweede remise op rij voor The Reds.

Liverpool kwam in de beginfase goed weg bij een enorme kans voor Callum Wilson, wiens schot op het laatste moment geblokt werd door Fabinho. Vervolgens kregen de bezoekers serieuze kansen via Mohamed Salah en Andy Robertson. De bal ging er niet in.

In de tweede helft stond Salah schoot vrij, maar schoot de bal naast. Ook een opgezette kans met Gini Wijnaldum, die in de tweede helft mocht invallen, ging er niet in. Sadio Mané kreeg de bal op nog geen meter van het doel niet in de touwen. Roberto Firmino scoorde wel, maar deed dat in buitenspelpositie. Er waren genoeg kansen, maar de bal ging er niet in.

Ondanks het puntenverlies sluit Liverpool 2020 wel af als koploper van de Premier League, met 33 punten na zestien wedstrijden. Dat zijn er drie meer dan Manchester United, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft. Newcastle staat veertiende.