Barry Jenkins regisseert vervolg op The Lion King

Het was niet één van de best ontvangen Disney-remakes, mede doordat de film volgens velen niets toevoegt aan het origineel, maar Jon Favreau's The Lion King krijgt een vervolg uit de handen van Barry Jenkins.

De film was vorig jaar een groot succes voor de filmgigant, en dus is het niet heel gek dat Disney nu interesse heeft in een vervolg: met de grote verliezen die het bedrijf dit jaar heeft geleden is enige zekerheid qua kassuccessen natuurlijk erg welkom.

Volgens Variety gaat de film vertellen over de vroege jaren van Simba's vader Mufasa en is het dus meer een prequel dan een vervolg. In 1998 bracht Disney een vervolg uit op het origineel, dat vertelde over SImba's dochter, maar de nieuwe film wordt hier dus geen remake van. Jeff Nathanson, de schrijver van het eerste deel, zal ook het scenario voor het vervolg schrijven.

"Omdat ik mijn zus heb geholpen twee jongens op te voeden in de jaren 90 ben ik zelf ook een beetje opgegroeid met deze personages", verklaart Jenkins volgens Variety. "Het is een droom die uitkomt om met Disney te kunnen werken aan het uitbreiden van dit magnifieke verhaal over vriendschap, liefde en nalatenschap terwijl ik mijn werk omtrent de levens en zielen van de Afrikaanse diaspora kan voortzetten." Jenkins was eerder succesvol met Moonlight en If Beale Street Could Talk; beide films kregen diverse awardnominaties en wonnen ook prijzen, waaronder de Oscar voor Beste Film voor Moonlight.

Het is niet bekend wanneer de nieuwe Lion King uitkomt; omdat releasedata dankzij covid-19 enorm onzeker zijn heeft Disney nog geen datum genoemd.

The Lion King (2019) Simba en Zazuu
Geen Simba in de nieuwe Lion King