Morikawa wint PGA Championship dankzij fantastische slotronde

De Amerikaan Collin Morikawa heeft verrassend het PGA Championship in San Francisco op zijn naam geschreven. De 23-jarige Amerikaan speelde pas in zijn tweede major toernooi en sloot deze direct af met een overwinning.

Morikawa dankte zijn overwinning mede door een chip-in op de 14e goed voor birdie en op de 16e, een par 4 wist de 23-jarige Amerikaan een eagle te slaan na een hele mooie afslag. Met 64 slagen sloot hij zijn ronde af en dat was tevens ook de laagste score deze week en kwam daarmee op -13 voor het toernooi.

Beelden van slotronde Morikawa

Morikawa is nu pas de vierde speler die op zijn 23e het toernooi wist te winnen. Voor hem wisten eerder Jack Nicklaus, Tiger Woods en Rory McIlroy ook de Wanamaker Trophy omhoog te houden.

De Engelsman Paul Casey en de Amerikaan Dustin Johnson moesten genoegen nemen met een tweede plaats. Johnson begon als leider aan de slotdag, maar met een ronde van 68 kwam hij twee slagen te kort om een play-off af te dwingen. Casey maakte een solide slotronde van 66.

Joost Luiten werd 51e met een eindscore van +1. De Nederlander herstelde zich enigszins van de matige derde ronde door de slotronde af te werken met 69 slagen en verdiende met zijn 51ste plaats nog altijd 24.000 dollar.