Williams, Selby en Trump met enige moeite naar kwartfinale WK snooker

De Welshman Mark Williams, en de Engelsen Judd Trump en Mark Selby zich met de nodige moeite geplaatst voor de kwartfinales op het World Snooker Championship.

Mark Williams had in de tweede ronde de nodige moeite met Stuart Bingham. Williams, de wereldkampioen in 2000, 2003 en 2018, nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong van 5-2, waarna Bingham terug kwam in de wedstrijd en vanaf het twaalfde frame het gelijk op ging tussen de twee voormalige wereldkampioenen. Bij 11-11 kon Williams toch het verschil en met onder meer een break van 75 trok de drievoudig wereldkampioen de wedstrijd naar zich toe.

Een andere drievoudige wereldkampioen Mark Selby haalde het na een 13-12 van Noppon Saengkham, die zich via het kwalificatietoernooi had geplaatst. In de eerste ronde had de Thai nog met 10-4 gewonnen van Shaun Murphy en ook in de tweede ronde maakte Saengkham het Selby moeilijk. Na twee sessies gespeeld te hebben tussen de beide snookeraars was de stand volledig in evenwicht en moest de slotsessie bepalen wie naar de kwartfinales ging. Selby leek daarin het verschil te maken en zou met 12-10 voorkomen, waarna de drievoudig wereldkampioen nog maar één frame was verwijderd van de winst. Toch wist Saengkham nog een decider eruit te halen, maar in het 25ste en laatste frame van de wedstrijd liet Selby zijn klasse zien en won de wedstrijd met een break van 124.

Ook titelverdediger Judd Trump, de nummer een van de wereld, gaat verder naar de kwartfinales op het WK snooker. Yan Bingtoa nam vroeg in de wedstrijd een 5-2 voorsprong waarna de 20-jarige Chinees het vooral in de tweede sessie van deze wedstrijd liet afweten. Trump won met breaks van 58, 88, 73 en 93 zeven frames op een rij en begon met een mooie voorsprong aan de slotsessie. Daarin liet Yan zijn klasse weer zien en zou tot één frame van Trump komen, maar verder kwam de Chinees niet. Trump maakte de wedstrijd af met een break van 127.