Kom in opstand met Hood: Outlaws and Legends

Sumo Digital (bekend van de Sonic Racing-games en Crackdown 3) en Focus Home Interactive hebben Hood: Outlaws and Legends aangekondigd tijdens de PlayStation State of Play gisterenavond. In de game, die sterk geïnspireerd lijkt te zijn door de legende van Robin Hood, moeten spelers als middeleeuwse bandieten het opnemen tegen een corrupte staat.

Het concept van Hood: Outlaws and Legends is dat twee teams van vier proberen een schat te stelen in een middeleeuwse vesting die hevig bewaakt wordt door wachters van de State, de voornaamste vijand in de game. De schat is moeilijk te dragen, de ammunitie die je krijgt is beperkt en teamwork is noodzakelijk, waardoor de game sterk lijkt op een middeleeuwse versie van Payday: the Heist. Volgens game director Andrew Williams krijgt de game een mix van stealth, combat en strategie, en zijn er meerdere manieren om je teamgenoten te helpen en vijandige spelers te hinderen.

Hood: Outlaws and Legends komt in 2021 uit voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en pc. Meer informatie kan je lezen op het officiële PlayStation blog, en er is uiteraard ook een kekke trailer met brommende voice-over.