Inzake dood Tamar (14) verdachte auto op camerabeelden

In het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Tamar, die op 25 juli dood werd aangetroffen in de berm van de Zeedijk bij Zuiderwoude, is de politie op zoek naar een grijze Mazda 3 die Marken op is komen rijden.

Het gaat om een zilveren Mazda 3 Hatchback, met zwarte velgen en witte kentekenplaten. Op camerabeelden is te zien dat de auto rond 03.00 uur 's nachts aan komt rijden op het parkeerterrein. De twee inzittenden blijven vervolgens vermoedelijk ruim twee uur lang in de auto zitten. Rond 05.30 uur stappen zij uit, lopen ze naar de voorkant van de auto, stappen ze weer in en rijden ze weg.

"We willen graag meer informatie over deze auto", aldus politiewoordvoerster Wendy Boudewijn. "Het tijdstip en de situatie, hoe lang ze vermoedelijk in de auto blijven zitten en de locatie zijn natuurlijk verdacht. Maar voor hetzelfde geld heeft deze auto er niets mee te maken en schrikt de bestuurder zich rot."

De politie is op zoek naar de bestuurders van de auto, maar ook naar mensen die de auto voor of na 25 juli op het eiland hebben gezien.

Tijdens het bermonderzoek zijn er daarnaast drie voorwerpen gevonden waar de politie aanvullende vragen over heeft. Het gaat om een kunststof zwart dopje, en twee kleine stukjes grijze kunststof.

De politie roept specifiek mensen die in de autobranche werken en de stukjes mogelijk herkennen, zich te melden.