Van Gerwen treft Dolan in eerste ronde World Matchplay; Noppert loot Price

Zondagavond is geloot voor de World Matchplay. Michael van Gerwen neemt het in de eerste ronde op tegen Brendan Dolan. In tegenstelling tot de afgelopen jaren wordt het evenement niet in Blackpool gespeeld maar in Milton Keynes. Vanwege de nog geldende corona-maatregelen is besloten om het toernooi van 18 tot en met 26 juli achter gesloten deuren af te werken.

Van Gerwen was in de afgelopen jaren niet succesvol op de World Matchplay. De winnaar van het toernooi in 2015 en 2016 werd in de latere edities telkens vroegtijdig uitgeschakeld. In 2017 was Phil Taylor in de kwartfinale te sterk en een jaar later zorgde Jeffrey de Zwaan in de eerste ronde voor een enorme stunt met een overwinning op de Vlijmenaar. Vorig jaar verloor Van Gerwen in de tweede ronde van Glen Durrant.

Naast Van Gerwen doen er met Danny Noppert, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort nog vier Nederlanders mee aan de World Matchplay. Noppert treft Gerwyn Price, Wattimena werd gekoppeld aan Krzysztof Ratajski, De Zwaan speelt tegen Glen Durrant en Van der Voort ontmoet Dave Chisnall.

Rob Cross is de titelverdediger van de World Matchplay. Hij treft Gabriel Clemens in de eerste ronde. De zestien beste darters van de wereldranglijst nemen het op tegen de zestien beste darters (geschoond voor de eerder genoemde spelers) van de Pro Tour. De vijf toernooien van de PDC Summer Series telden nog mee voor de kwalificatie voor het op één na belangrijkste darttoernooi op de tour.

Loting World Matchplay 2020

(1) Michael van Gerwen v Brendan Dolan
(16) Simon Whitlock v Ryan Joyce
(8) Gary Anderson v Justin Pipe
(9) James Wade v Keegan Brown

(4) Rob Cross v Gabriel Clemens
(13) Krzysztof Ratajski v Jermaine Wattimena
(5) Michael Smith v Jonny Clayton
(12) Mensur Suljovic v Jamie Hughes

(2) Peter Wright v Jose de Sousa
(15) Glen Durrant v Jeffrey de Zwaan
(7) Daryl Gurney v Ricky Evans
(10) Dave Chisnall v Vincent van der Voort

(3) Gerwyn Price v Danny Noppert
(14) Adrian Lewis v Steve Beaton
(6) Nathan Aspinall v Dimitri van den Bergh
(11) Ian White v Joe Cullen