83-jarige vrouw vanuit het niets uitgescholden en geslagen; politie zoekt getuigen

Een 83-jarige vrouw uit Heerhugowaard is dinsdagmiddag vanuit het niets door een voor haar onbekende man mishandeld. De politie doet onderzoek en is dringend op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer wandelde rond 14.15 uur over de Genestetlaan vlakbij de Vosmaerlaan. Uit tegengestelde richting kwam een jongeman haar tegemoet. Op een gegeven moment wilden de twee elkaar passeerden en gebaarde de vrouw dat de jongeman een beetje aan de kant moest vanwege de smalte van de stoep.

De jongeman schold de vrouw uit en gaf het slachtoffer een harde klap op haar hoofd. Daarna liep de jongen door in de richting van de Middenweg en vond het nodig de vrouw nog een keer uit te schelden. Het slachtoffer is daarna naar huis gegaan alwaar de politie werd gealarmeerd. De vrouw hield een beurs en pijnlijk hoofd over aan de mishandeling.

De vrouw kon de jongeman als volgt omschrijven: het gaat om een 16 á 17 jarige jongen met een getinte huidskleur en een slank postuur. Hij had bruine ogen en zwart haar, en droeg een blauw vest met capuchon, spijkerbroek en een petje. Verder had hij een opvallende tatoeage in zijn hals die doorloopt naar zijn borst. 

De politie vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.