'IOC en Japan hebben nieuwe datum voor Olympische Spelen'

De Olympische Spelen in Tokio, die vanwege de coronacrisis uitgesteld werden naar volgend jaar, zouden van start gaan op 23 juli en eindigen op 8 augustus 2021. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Japanse organisatiecomité willen het besluit op korte termijn bekendmaken, zo meld onder meer NHK, de Japanse publieke omroep. De Paralympische Spelen zouden in 2021 worden verzet naar 24 augustus tot en met 5 september.

Deze week werd beslist dat de Spelen van Tokio door de verspreiding van het coronavirus dit jaar niet kunnen plaatsvinden.

Coördinator John Coates van het IOC liet toen ook al doorschemeren dat de uitgestelde Spelen volgend jaar waarschijnlijk tussen half juli en eind augustus worden afgewerkt. Nu lijkt het erop dat de Spelen van start zullen gaan op 23 juli.

Als de nieuwe data kloppen dan gaan de Spelen volgend jaar wel botsen met de Tour de France (2 - 25 juli), het WK zwemmen (16 juli - 1 augustus) en WK atletiek (6 - 15 augustus). Atletiekbaas Sebastian Coe heeft al gezegd dat zijn WK een jaar kan worden uitgesteld naar de zomer van 2022. Ook de Tour de France zou een week naar voren gehaald kunnen worden, zoals ze dat dit jaar ook hebben gedaan vanwege de Olympische Spelen.