Man opgepakt na vondst dode man in Breukelen

In het onderzoek naar de dood van een 33-jarige man uit Zandvoort heeft de politie een man aangehouden. De politie verdenkt hem van betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer.

Lees ook: 33-jarige man door geweld om het leven gekomen, politie zoekt passanten

Het slachtoffer werd zaterdag gevonden in het Amsterdam-Rijnkanaal in Breukelen. Eerder op zaterdag, even voor 11 uur in de ochtend, kreeg de politie een melding over een verdachte situatie aan de Kanaaldijk-Oost langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Dat is iets ten zuiden van de Breukelerbrug ter hoogte van de voetbalvelden. De melding was aanleiding voor de politie om in de omgeving van die locatie in het water te gaan zoeken. In het water werd een auto en het lichaam van de 33-jarige man uit Zandvoort gevonden.

De politie gaat uit van een misdrijf en heeft een rechercheteam samengesteld. Dat team kon maandag een verdachte aanhouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 33-jarige man. De hulp van getuigen is voor het onderzoek nog altijd van groot belang. Het kan dan gaan om passanten, maar bijvoorbeeld ook schippers of mensen uit de buurt met camerabeelden. Zij worden verzocht om contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.