Boksster Heijnen uitgeschakeld op OKT

Boksster Chelsey Heijnen is op het Europees Olympisch kwalificatietoernooi in Londen uitgeschakeld in de eerste ronde van het lichtgewicht, de klasse tot 60 kilogram. Kata Pribojszki uit Hongarije was te sterk voor de 20-jarige Brabantse.

Aan het eind van de drie ronden werd de Hongaarse door drie van de vijf juryleden aangewezen als winnares, waardoor het voor Heijnen voorbij is. Ze heeft nog één kans om de Spelen van Tokyo te halen: in mei staat in Parijs het wereldwijde OKT op het programma, waar nog drie of vier plekken beschikbaar zijn - mits dat toernooi door kan gaan, uiteraard.

Heijnen komt net terug van een schouderblessure en gaf na afloop aan dat ze nog op zo'n 85 procent van haar kunnen zit. "Ik had acht weken niet getraind, maar als ik in Parijs op honderd procent zit - daar heb ik de zes weken wel echt voor nodig - moet ik me kunnen plaatsen voor Tokyo", klonk het toch nog vol vertrouwen. "Normaal gesproken gaat het steeds slechter als ik de eerste ronde niet goed ben, nu begon ik slecht, maar kon ik me redelijk herstellen. Ik boek vooruitgang."