FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesCoronavirus (COVID-19)
Coronavirus (COVID-19)


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 15 maart 2020

FOK! sportfoto-onderschrift week 11

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van de vorige week is BB-King met het volgende onderschrift: "Tina, was kosten die Kondome?"

De opgave van deze week:

Max Verstappen en Alexander Albon zijn druk bezig met de was in Australië, wat is hier gaande? (Andy Green/Red Bull Content Pool)
Max Verstappen en Alexander Albon zijn druk bezig met de was in Australië, wat is hier gaande? (Andy Green/Red Bull Content Pool)

Bokser Lacruz door op OKT, Kasparian na mooie strijd onderuit

Ondanks het hele coronavirusgebeuren, waardoor bijna de hele sportwereld op z'n gat ligt, wordt er in Londen wél gewoon gesport. De Europese boksers strijden er om een hele reeks aan startbewijzen voor de Olympische Spelen van Tokyo en zondag kwamen er weer twee Nederlanders in actie.

In het lichtgewicht (-63kg) opende Enrico Lacruz het toernooi tegen de Israëliër Ahmad Shtiwi. De Nederlander had het eigenlijk nooit echt moeilijk met zijn jonge opponent en na drie ronden wezen alle vijf juryleden hem als winnaar aan: drie met 30-27, twee met 29-28. In de achtste finales neemt Lacruz het op tegen de Albaniër Rexhildo Zeneli, een plek in de kwartfinales is nodig om de Spelen te halen.

In het lichtzwaargewicht (-81kg) vocht Artjom Kasparian tegen de Spanjaard Gazimagomed Jalidov, die de eerste ronde van alle vijf juryleden kreeg toegewezen. In ronde twee kozen twee juryleden voor Kasparian, die in de derde ronde met een indrukwekkende barrage nog eens alles eruit gooide. Hij had echter een knockdown nodig om nog te winnen en die kwam er niet, waardoor de Spanjaard uiteindelijk drie van de vijf juryleden mee kreeg.

Darter White wint Players Championship; Telnekes strandt in halve finales

Een superieure Ian White heeft zondag tijdens het Players Championship 8 zijn eerste PDC-titel van het jaar veroverd. Hij won in de finale van James Wade met 8-3. Het is voor White de dertiende PDC-rankingtitel. Kijkend naar de gemiddeldes van The Diamond tijdens Players Championship 8, viel er niets af te dingen op zijn eindoverwinning.

Vooral tot aan de halve eindstrijd was de darter uit Stoke-on-Trent een klasse apart. William Borland (6-4 met 105 gemiddeld), Diogo Portela (6-4 met 102.4 gemiddeld), John Henderson (6-3 met 111.3 gemiddeld), Stephen Bunting (6-2 met 103.7 gemiddeld) en Dave Chisnall (6-4 met 109.7 gemiddeld) werden op overtuigende wijze naar huis gestuurd.

De Engelsman viel tegen in de halve finale tegen Kim Huybrechts, maar de Belg kon niet profiteren. Met een moyenne van 89 werd Huybrechts met 7-4 verslagen. In de finale schakelde de nummer elf van de wereld weer een tandje bij. White noteerde tegen Wade een gemiddelde van 102.1 en won al zijn acht gewonnen legs binnen vijftien pijlen.

In Barnsley deden er zondag Nederlandse darters mee en slechts drie wisten de derde ronde te behalen. Jan Dekker en Dirk van Duijvenbode strandden in die derde ronde, terwijl Derk Telnekes uiteindeijk de halve finales haalde. De Gelderlander moest bij de laatste vier zijn meerdere erkennen in Wade (7-2).  Michael van Gerwen werd in de eerste ronde verrassend uitgeschakeld door landgenoot Maik Kuivenhoven.

Voor donderdag staat er vooralsnog gewoon de Premier League op het programma. Die avond is nog niet officieel afgelast, terwijl Rotterdam op 25 en 26 maart er wel al uit ligt. De avonden zijn inmiddels verplaatst naar september. De zestiende speelronde en de playoffs zijn daarmee in Nederland in plaats van Londen. Alle darters mogen zich 11 en 12 april melden voor Players Championships 9 en 10. 

Uitslagen Players Championship 8 - Laatste 16
Derk Telnekes (90.0) 6 | 2 (75.5) Gavin Carlin
Luke Woodhouse (94.9) 6 | 5 (97.7) Glen Durrant
James Wade (97.2) 6 | 5 (89.1) Josh Payne
Keegan Brown (93.9) 6 | 2 (89.2) Justin Pipe
Ian White (103.7) 6 | 2 (93.5) Stephen Bunting
Dave Chisnall (100.2) 6 | 0 (85.1) Christian Bunse
Kim Huybrechts (98.0) 6 | 0 (96.5) Peter Wright
Michael Smith (90.7) 6 | 5 (95.0) Ricky Evans

Kwartfinales
Derk Telnekes (89.8) 6 | 3 (87.0) Luke Woodhouse
James Wade (101.5) 6 | 4 (98.9) Keegan Brown
Ian White (109.7) 6 | 4 (100.1) Dave Chisnall
Kim Huybrechts (90.8) 6 | 4 (88.4) Michael Smith

Halve finales
James Wade (93.4) 7 | 2 (92.2) Derk Telnekes
Ian White (89.0) 7 | 4 (82.3) Kim Huybrechts

Finale
Ian White (102.1) 8 | 3 (88.3) James Wade

KNVB legt voetbalcompetities langer stil

Er wordt in elk geval tot en met 6 april zowel bij de profs als de amateurs niet gespeeld vanwege de coronacrisis. De KNVB maakte dit vandaag bekend.

Eerder deze week werd al besloten om al het voetbal tot 1 april stil te leggen. Dit is dus nu met vijf dagen verlengd. De voetbalclubs is ook gevraagd om niet elders collectief te gaan trainen. Als de competitie weer wordt hervat, zal er volgens de bond rekening worden gehouden met het feit dat de spelers tijd nodig hebben om weer wedstrijdfit te worden.

33-jarige man door geweld om het leven gekomen, politie zoekt passanten

De man die gisteravond dood werd gevonden in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen is een 33-jarige man uit Zandvoort. Hij is door geweld om het leven gekomen. 

Zaterdagochtend, even voor 11 uur, kreeg de politie een melding over een verdachte situatie aan de Kanaaldijk-Oost langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Dat is iets ten zuiden van de Breukelerbrug ter hoogte van de voetbalvelden. De melding was aanleiding voor de politie om in de omgeving van die locatie in het water te gaan zoeken. In het water werden een auto en het lichaam van de 33-jarige man uit Zandvoort gevonden. De man was op zaterdag als vermist opgegeven.

De politie gaat uit van een misdrijf en heeft een rechercheteam samengesteld. Bij het onderzoek kan het team de hulp van getuigen goed gebruiken. Het kan dan gaan om passanten, maar bijvoorbeeld ook schippers. Heeft u iets opvallends gezien of gehoord tussen vrijdag 13 maart en zaterdagochtend 14 maart? Weet u meer over deze zaak? Laat het dan weten. Ook mensen met een bewakingscamera in de directe omgeving van de locatie wordt gevraagd deze beelden veilig te stellen en contact op te nemen met de politie. Dat kan via de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

COVID-19: Alle scholen, horeca en sportclubs dicht

Zondagmiddag is via NPO Radio bekend geworden dat vanaf maandag alle scholen in Nederland gesloten zijn. 

Om 17.00 uur zullen de ministers Bruins en Slob het besluit toelichten. De verwachting is dat er tevens maatregelen komen m.b.t. de horeca.

Maandag om 19.00 uur spreekt minister-president Rutte op televisie het land toe over het coronavirus. De minister-president zal ingaan op de moeilijke situatie waarin wij ons bevinden, op de noodzaak van de maatregelen die zijn getroffen en op de mogelijke verdere ontwikkelingen in de komende weken en maanden. De TV-toespraak wordt uitgezonden door NPO en RTL.

Update 16.38 uur:
Ook de horeca en sportscholen moeten de deuren sluiten.

Update 17.02 uur:
De persconferentie is uitgesteld tot 17.30 uur. https://nos.nl/livestream/npo-nieuws.html

Update 17.35 uur:
- Scholen en kinderopvang dicht t/m 6 april. 

- Kinderen van mensen in vitale beroepen kunnen blijven worden opgevangen. Het NCTV geeft later vandaag een lijst vrij met die beroepen.

- Onderwijsmedewerkers moeten aan de slag om het onderwijs zodanig te organiseren dat kinderen thuis les kunnen volgen.

- Examenkandidaten krijgen later deze week te horen hoe het voor hen verder gaat.

- Er komt onderzoek in Brabant naar het besmettingsrisico onder jongeren. Dit kan gebruikt gaan worden voor verdere landelijke maatregelen na 6 april.

- Alle eerdere opgelegde maatregelen worden t/m 6 april verlengd.

- Alle horeca dicht vanaf vandaag 18.00 uur.

- Alle sport en fitnessgelegenheden, seksclubs en coffeeshops dicht vanaf vandaag 18.00 uur.

- Mensen dienen gepaste afstand van elkaar te hanteren. Zeker 1,5 meter.

Update 18.08 uur: 


Overzicht van cruciale beroepsgroepen tijdens de COVID-19 uitbraak

Sommige ouders of verzorgenden kunnen de komende periode op hun eigen school of opvang gebruik maken van de kinderopvangmogelijkheden, zodat zij zich kunnen inspannen om de samenleving draaiende te houden. Het gaat hier om beroepsgroepen die in de omstandigheden van COVID-19 vragen om continue bezetting.

Specifiek voor COVID-19 zijn er cruciale beroepsgroepen om de samenleving draaiende te houden tijdens de COVID-19 uitbraak. Ouders of verzorgenden die hieraan werken, kunnen gebruik maken van de kinderopvang. De lijst met deze cruciale beroepsgroepen is als volgt:

 • Zorg, inclusief productie en transport van medicijnen en medische hulpmiddelen.
 • Leraren en personeel benodigd op school, zoals voor afstandsonderwijs, opvang van kinderen en examens.
 • Openbaar vervoer.
 • Voedselketen: de voedselketen moet breed worden gezien. Deze bestaat uit supermarkten, de aanlevering van supermarkten, de verwerkende industrie en de transporten van deze industrie maar ook het ophalen van producten bij boeren, het aanleveren van bijvoorbeeld veevoer en andere producten bij boeren, de toegang van arbeiders voor de oogst.
 • Transport van brandstoffen zoals kolen, olie, benzine en diesel, etcetera.
 • Vervoer van afval en vuilnis.
 • Kinderopvang.
 • Media en communicatie: ten behoeve van informatievoorziening aan de samenleving die van noodzaak is om op de hoogte te blijven van wat er speelt.
 • Continuïteit hulpverleningsdiensten (politie en defensie zijn reeds vitaal verklaard):
  • meldkamerprocessen
  • brandweerzorg
  • ambulance zorg
  • GHOR
  • crisisbeheersing van de veiligheidsregio’s
 • Noodzakelijke overheidsprocessen (Rijk, provincie en gemeente) (betalen uitkeringen en toeslagen, burgerzaken, consulaten en ambassades).

Vitale processen

Voor Nederland gelden altijd al bedrijven die processen hebben die zijn aangemerkt als vitaal. Het gaat om circa 100 bedrijven die hier al van op de hoogte zijn.

 • Landelijk transport en distributie elektriciteit
 • Regionale distributie
 • Gasproductie, landelijk transport en distributie
 • Regionale distributie  
 • Olievoorziening   
 • Internet en datadiensten
 • ICT/Telecom 
 • Internettoegang en dataverkeer   
 • Spraakdienst en SMS  
 • Plaats- en tijdsbepaling middels GNSS
 • Drinkwatervoorziening
 • Drinkwater 
 • Keren en beheren waterkwantiteit
 • Vlucht- en vliegtuigafhandeling 
 • Scheepvaartafwikkeling   
 • Grootschalige productie/verwerking en/of opslag (petro)chemische stoffen
 • Opslag, productie en verwerking nucleair materiaal
 • Toonbankbetalingsverkeer
 • Massaal giraal betalingsverkeer   
 • Hoogwaardig betalingsverkeer tussen banken   
 • Effectenverkeer  
 • Communicatie met en tussen hulpdiensten middels 112 en C2000
 • Inzet politie  
 • Basisregistraties personen en organisaties B Digitale overheids-processen
 • Interconnectiviteit (transactie-infrastructuur voor informatie uit basisregistraties)   
 • Elektronisch berichtenverkeer en informatieverschaffing aan burgers   
 • Identificatie en authenticatie van burgers en bedrijven   
 • Inzet defensie 

Gelijkspel bij topper tussen koplopers Turkse voetbalcompetitie

Waar in bijna alle Europese landen voetbalwedstrijden voorlopig zijn afgelast wordt in Turkije - weliswaar zonder publiek - nog gewoon gespeeld. Zondag stond de wedstrijd tussen de nummers één en twee op het programma: Trabzonspor en Istanbul Basaksehir. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Na bijna zestig minuten spelen kwamen de bezoekers uit Istanbul via aanvaller Demba Ba op voorsprong. Binnen tien minuten viel de gelijkmaker door een eigen doelpunt van Martin Škrtel.

Beide ploegen hebben na 26 wedstrijden 53 punten, maar Trabzonspor heeft echter een beter doelsaldo. Eerste achtervolger Galatasaray heeft 49 punten maar komt later op de dag nog in actie.

Juventus wil contract met Ronaldo verlengen

Volgens het Italiaanse Tuttosport wil Juventus het contract met sterspeler Cristiano Ronaldo verlengen tot 2024. Het huidige contract loopt tot de zomer van 2022.

Ondanks de 35-jarige leeftijd, het hoge salaris van naar verluidt 31 miljoen euro en een contract dat nog twee jaar doorloopt wil Juventus hem overtuigen om met twee jaar te verlengen.

Het aankopen van versterkingen moet Ronaldo helpen om te beslissen in het voordeel van De Oude Dame. In het geruchtencircuit werden verschillende spelers al in verband gebracht met een transfer naar de club uit Turijn. Onder andere Mauri Icardo (Internazionale, momenteel verhuurd aan Paris Saint-Germain), Harry Kane (Tottenham Hotspur) en Timo Werner (RB Leipzig) werden genoemd.

Zes auto’s uitgebrand in Breda na brandstichting

In de nacht van zaterdag op zondag zijn in de Bredase wijk Princenhage zes auto’s volledig uitgebrand. In alle gevallen was sprake van brandstichting.

Iets na 04.00 uur gingen de eerste twee auto’s in vlammen op. Een half uur later brandden enkele honderden meters verderop nog drie auto’s uit. Door de hitte raakten ook meerdere auto’s beschadigd.

Een bergingsbedrijf heeft de uitgebrande en beschadigde auto’s weggetakeld. De politie onderzoekt de brandstichtingen en vraagt getuigen zich te melden.

COVID-19: Persconferentie Brabant geannuleerd

Straks om 14:15 uur zal er in Tilburg een persconferentie plaats gaan vinden waar de burgemeesters van de grote gemeenten in Brabant nieuwe maatregelen zullen aankondigen. 

De persconferentie zal te volgen zijn via NPO Nieuws en NPO Radio 1.

Update 14:17 uur: 
Er is onduidelijkheid ontstaan over de aangekondigde persconferentie. Eerder deze middag meldden de burgemeesters van de Brabantse steden dat ze om 14:15 uur een persconferentie zouden geven in Tilburg, maar dat is nu onzeker geworden. Het kan zijn dat het later wordt, het is ook mogelijk dat er alleen een verklaring wordt verspreid.

Update 14:38 uur:
De aangekondigde persconferentie van de Brabantse burgemeester gaat niet niet door. Dat wat de burgemeesters van plan waren te melden, zal later meegenomen worden in landelijke berichtgeving.

Strafrechtadvocaten: 'Sluit de rechtbanken, houd geen verdachten meer aan voor kleine vergrijpen'

De vereniging van strafrechtadvocaten wil dat de rechtbanken gesloten worden. Die oproep doet voorzitter en strafrechtadvocaat Jeroen Soeteman.

In een oproep die online is verschenen staat dat de vereniging wil dat de rechtbanken vanaf maandag dicht gaan. De sluiting zou zeker moeten gelden tot 1 april, maar mogelijk langer. 

Uit de oproep: "De verspreiding van corona blijft doorgaan, waarbij de echte cijfers ontbreken omdat bijna niemand meer wordt getest. Omdat ook iemand zonder serieuze klachten besmet kan zijn en dat niet kan laten testen, kan diegene anderen besmetten zonder dat te beseffen. Het gezondheidsrisico voor verdachten, advocaten, de medewerkers en bezoekers van de rechtbanken en het openbaar ministerie, slachtoffers en de Politie is te groot geworden om hen nog bij elkaar in dezelfde ruimte te laten zijn. Bovendien hebben wij allemaal de verantwoordelijkheid om de verspreiding van corona tegen te gaan, ter bescherming van onszelf, onze naasten en onze medeburgers."

Verdachten niet oppakken
Verderop staat nog een opmerkelijk verzoek aan de politie. Die wordt gevraagd om alleen nog maar verdachten van zeer zware misdrijven aan te houden. Het oppakken van kleinere criminelen zou dan moeten worden uitgesteld. 

Uit de oproep: "Tevens wordt de Politie opgeroepen uitsluitend de verdachten van zeer serieuze feiten aan te houden en de aanhouding en het verhoor van de verdachten van minder serieuze zaken voor onbepaalde tijd uit te stellen."

De volledige tekst van de oproep is hier te lezen. 

COVID-19: 1135 gevallen in Nederland, 20 doden

Het RIVM heeft de nieuwste Nederlandse cijfers omtrent het coronavirus SARS-CoV-2 bekendgemaakt. Sinds zaterdag zijn nog eens 176 mensen positief getest op het virus, dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt.

In totaal brengt dat cijfer het aantal gevallen in Nederland op 1135, waar wel een kanttekening bij hoort: over het algemeen wordt lang niet iedereen in bijvoorbeeld gezinnen van patiënten getest, de GGD liet eerder zondag al weten uit te gaan van zeker 6000 daadwerkelijke gevallen in Nederland.

In de afgelopen 24 uur zijn nog eens acht mensen in Nederland overleden aan COVID-19. De oudste was 94 jaar oud, de jongste was 59. Het gros van de nu in totaal twintig doden was ouder dan 70 en had al onderliggend lijden. In totaal zijn 162 mensen in Nederland met COVID-19 opgenomen in het ziekenhuis.

Met in totaal 71 bevestigde gevallen heeft Breda de niet echt gelukkige leiding overigens overgenomen van Tilburg, dat nu op 68 staat.

Gemaskerde mannen overvallen gezin Vertonghen tijdens Champions League-duel

Vier gemaskerde mannen hebben dinsdagavond het huis van Jan Vertonghen overvallen. Bij de overval werden de vrouw en kinderen van de Belgische voetballer bedreigd. Vertonghen zelf was met zijn club Tottenham Hotspur in Duitsland voor het Champions League-duel met RB Leipzig.

De vier mannen vielen het huis binnen en bedreigden vervolgens de aanwezige vrouw en kinderen met messen en machetes. De overvallers gingen er met een onbekende buit vandoor. Niemand raakte fysiek gewond. Tot op heden zijn de daders nog niet gepakt.

Verstappen racet tegen Montoya, Pagenaud en anderen

De Grand Prix van Australië in de Formule 1 gaat niet door, net als zo ongeveer elke andere race op aarde: van IndyCar tot NASCAR, van F1 tot F4, overal gaat een dikke streep doorheen.

Gelukkig hebben we tegenwoordig internet, hele toffe computerspelletjes en een manier om dat allemaal met elkaar te verbinden. Max Verstappen zit bijvoorbeeld graag in een racespel de virtuele kilometers weg te tikken en dat gaat hij zondag ook doen.

Onder meer Verstappen, Juan Pablo Montoya en diens jonge zoontje Sebas, Formule E-coureur Neel Jani en Antonio Felix da Costa, IndyCar-kampioen Simon Pagenaud en beenloze coureur Billy Monger stappen (virtueel) in om er eens lekker tegenaan te gaan.

Om 14.00 uur Nederlandse tijd gaan de heren los met de eerste kwalificatie, vijf minuten later volgt de race. Dit gaat zo door in drie groepen, waarna de winnaars om 15.35 in de All-Star eSport Battle tegen elkaar rijden in een kwalificatie van vijf minuten en een race van twintig minuten.

All-Star eSport Battle

Ogier wint ingekorte Rally van Mexico

Toyota-coureur Sébastien Ogier heeft de Rally van Mexico gewonnen. De derde wedstrijd van het WK rally werd na drie van de vier dagen voortijdig beëindigd vanwege het coronavirus.

Rally van Mexico (Bron: Youtube)

De 36-jarige Fransman nam vrijdag de leiding in het klassement en behield dit positie tot aan de afgelasting. Voor de zesvoudig wereldkampioen was dit zijn 48e overwinning in het WK.

Achter Ogier eindigde de Est Ott Tänak op bijna een halve minuut als tweede. De derde plaats was voor Teemu Suninen uit Finland.

EuroLeaks: geheime opnames onderhandeling Eurogroep vs Griekenland

De voormalig Grieks minister van Financiën, Yanis Varoufakis, heeft tijdens het crisisoverleg tussen Griekenland en de Eurogroep onder leiding van de Nederlander Jeroen Dijsselbloem, geheime opnames gemaakt en deze nu naar buiten gebracht.

Varoufakis leidde in 2015 de onderhandelingen namens Griekenland met de Europese Commissie, de Europese centrale bank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over financiële hulp aan het toenmalige failliete vakantieland.

Naar nu blijkt heeft hij de hele tijd opnames gemaakt van deze precaire onderhandelingen. De Grieken kregen in de media namelijk constant de Zwarte Piet toegespeeld door de Eurogroep en volgens Varoufakis ligt het allemaal wat genuanceerder.

"Je hoort onder andere dat voorzitter Jeroen Dijsselbloem ons waarschuwt om vooral geen tegenvoorstellen te doen, dat zou het einde van de onderhandelingen betekenen, terwijl ze ons in de media neerzetten als een gesprekspartner die weigert om voorstellen op tafel te leggen", aldus de voormalig minister.

Varoufakis wil met het publiceren van deze opnames de, door de Eurogroep gedane, constante stroom aan 'fake news omtrent Griekenland' tegengaan.

Bekijk Euroleaks hier en vorm je eigen mening. Bekijk het interview met Varoufakis hieronder:


Waarom Euroleaks (Bron: YouTube)

'UEFA overweegt mini-toernooi als afsluiting Champions League en Europa League'

Vanwege het coronavirus overweegt de UEFA om de Champions League en Europa League dit seizoen vanaf de halve finales af te werken via een mini-toernooi. Volgens de Spaanse krant AS zal er komende dinsdag over het voorstel gestemd worden.

Volgens het voorstel worden na de returns van de achtste finales de kwartfinales over slechts één duel op neutraal terrein beslist. Een ander idee is om te loten welke van de twee clubs thuis voor eigen publiek mag spelen.

Het mini-toernooi zou vervolgens gespeeld worden over vier dagen, waarbij via loting beslist wordt welke clubs in de halve finales tegen elkaar moeten spelen.

Over het voorstel van Giorgio Marchetti, toernooidirecteur van de UEFA, zal komende dinsdag door de 55 leden van de bond gestemd worden. Tijdens deze vergadering gaat ook gesproken worden over het Europees kampioenschap dat normaal op 12 juni zou beginnen. Hoogstwaarschijnlijk gaat het toernooi verplaatst worden naar 2021.

Kooivechter laat eindelijk gezicht zien na gruwelblessure

Een week na haar verloren titelstrijd tegen UFC-kampioene Weili Zhang en haar daarbij opgelopen gruwelblessure, laat MMA-vechter Joanna Jedrzejczyk haar gezicht dan eindelijk weer eens zien.

Vijf ronden beuken heeft haar gezicht geen goed gedaan en de, al in de derde ronde, opgelopen zwelling in haar voorhoofd begint al aardig naar beneden te zakken. 

Lees ook: UFC: gruwelblessure en gruwelpartij

Foto's van het gehavende gezicht deden online al de ronde, maar nu komt de voormalig kampioene zelf met een video met uitleg. Het gaat goed met haar, maar er zal nog wat moeten gebeuren voordat alle blauwe plekken uit haar gezicht zijn weggetrokken.

UFC: 'UFC Brasilia' de eerste in reeks zonder publiek

Een avondje UFC zonder een uitzinnig Braziliaans publiek is toch een stuk saaier om naar te kijken. Vanwege de coronavirusperikelen werd MMA-gala UFC Brasilia achter gesloten deuren afgedaan. Een avondje vol Braziliaans talent en daardoor wat smeuig BJJ-geweld.

UFC-directeur Dana White kondigde al aan dat er heel wat moet gebeuren willen de UFC-gala's stoppen. De kooigevechten in de Verenigde Staten kunnen niet allemaal plaatsvinden zonder publiek in het UFC's eigen Apex-centrum in Las Vegas, dus de UFC is op zoek naar geschikte locaties.

Op de vraag of UFC London nog doorgaat, antwoordde White ontkennend. "De gevechten zullen doorgaan, maar aangezien de omstandigheden van dag tot dag veranderen zal dat niet in Londen gebeuren. Op dit moment zoeken we naar een andere locatie, waarschijnlijk in de VS."

Ook het veelgeplaagde tweestrijd tussen kampioen Khabib Nurmagomedove en Tony Ferguson gaat door. "Dat gevecht gaat door, geen zorgen. Ik weet dat alle fans zich zorgen maken, maar ik vertel je dit: Khabib vs Tony gaat door."

Kevin Lee vs Charles Oliveira
De hoofdpartij in de Braziliaanse hoofdstad ging tussen voormalig kampioenskandidaat Kevin Lee en supertalent Charles Oliveira. Deze laatste heeft inmiddels al zijn zes partijen in de UFC voortijdig weten te winnen. De Amerikaan Lee doet het de laatste tijd niet zo lekker, heeft moeite met zijn gewicht, maar wist zijn laatste partij glorieus op KO te winnen.

Oliveira is echter in de vorm van zijn leven en de stugge Lee leek al snel in de eerste ronde geen partij voor de Braziliaan. Lee, die al te zwaar op de weegschaal ging staan, was conditioneel niet in staat om het gevecht met Oliveira vol aan te gaan. Defensief uitermate zwak liet hij de stoten van zijn tegenstander over zich heen komen.

In de eerste ronde speelt het gevecht zich voornamelijk op de grond af en Lee is daar we prima opgewassen tegen de worstelkunsten van Oliveira. Met veel kunst en vliegwerk weet hij zich te bevrijden uit een gevreesde hielklem en beide heren strijden om-en-om voor de dominante, bovenliggende, positie.

In de tweede ronde laat Oliveira zijn vuisten spreken. Meermaals weet hij door de verdediging van Lee te breken en hij laat Lee geen andere keus dan het gevecht naar de grond te brengen. Prompt valt Lee in een armklem, die knap wordt verdedigd en waarna hij de op zijn rug liggende Oliveira bestookt met harde stoten en ellebogen.

Ronde drie laat twee ontketende vechters zien die elkaar maar wat graag KO willen slaan. Oliveira weet echter superknap een staande verwurging aan te zetten en die mee te nemen naar de grond. Oliveira kan niets anders dan afkloppen. Het onbewuste doorgaan, na het afkappen van de partij door de scheids, laat zien dat Lee misschien toch even korte tijd in dromenland is geweest.


Oliveira wint van Lee (Bron: UFC)

Oliveira beëindigt voor de zevende keer op rij een gevecht voortijdig en staat hiermee op een gedeelde tweede plek, achter MMA-legende Anderson Silva die acht partijen achter elkaar voortijdig wist te beëindigen.

Eerder op de avond wist Demian Maia hoe hard de vuisten van Gilbert Burns aankomen. De MMA-legende werd in de eerste ronde knock-out geslagen in wat de grootste overwinning voor Burns betekent. Het debuut van Renato Moicano in het lichtgewicht was er eentje van opmerkelijke klasse. Al na 45 seconden wist hij tegenstander Damir Hadzovic in een verwurging te leggen. In het allereerste gevecht van de avond wist de kleine lekkere Veronica Macedo het niet te bolwerken tegen de reuzin Bea Malecki. Conditioneel legde Macedo het volledig af tegen de veel langere Malecki.

Wil je meepraten over de UFC of MMA in het algemeen? Volg dan hier het FOK! MMA-forum!

Volledige uitslag UFC Brasilia en daarna nog wat hoogtepunten van de avond:
Charles Oliveira verslaat Kevin Lee na opgave (verwurging, ronde 3)
Gilbert Burns verslaat Demian Maia na TKO (stoten, ronde 1)
Renato Moicano verslaat Damir Had¸ović na opgave (verwurging, ronde 1)
Nikita Krylov verslaat Johnny Walker na jurybesluit (30-27, 29-28 x2)
Francisco Trinaldo verslaat John Makdessi na jurybesluit (30-27 x2, 29-28)
Brandon Moreno verslaat Jussier Formiga na jurybesluit (30-27, 29-28 x2)
Amanda Ribas verslaat Randa Markos na jurybesluit (30-26, 30-25 x2)
Elizeu Zaleski dos Santos verslaat Aleksei Kunchenko na jurybesluit (29-28 x3)
Enrique Barzola vs Rani Yahya eindigt onbeslist (29-28, 28-28 x2)
Maryna Moroz verslaat Mayra Bueno Silva na jurybesluit (29-28 x3)
David Dvořák verslaat Bruno Silva na jurybesluit (29-28 x3)
Bea Malecki verslaat Veronica Macedo na jurybesluit (29-28 x3)


Maia verliest voor de tweede maal in zijn carrière voortijdig (Bron: UFC)


Heerlijke overwinning Moicano (Bron: UFC)


Macedo helaas verloren (Bron: giphy)

Tijdelijke verkeerslichten bij afrit 33

In de nachten van 17 op 18 maart 2020 en van 18 op 19 maart 2020 werkt aannemer Traffic Service Nederland in opdracht van de Provincie Zeeland en Rijkswaterstaat aan het plaatsen van tijdelijke verkeerslichten op het kruispunt van afrit 33 van de A58 met de Oude Rijksweg (N289) in Kruiningen. De inzet van verkeersregelaars op dit kruispunt wordt dan beëindigd.

Tijdens spitsuren is het regelmatig druk op afrit 33. De tijdelijke verkeerslichten helpen de verkeersveiligheid en de doorstroming op de afrit van de A58 en op het kruispunt met de provinciale weg te verbeteren. De verkeerslichten blijven staan totdat er een definitieve oplossing is.

De werkzaamheden worden gecombineerd met de geplande afsluiting van de A58 voor onderhoudswerkzaamheden in de Vlaketunnel. Daardoor is geen extra afsluiting van afrit 33 nodig. Het verkeer op de Oude Rijksweg wordt langs de werkzaamheden heen geleid door verkeersregelaars.

Voor de werkzaamheden in de Vlaketunnel wordt het wegvak van de A58 tussen de aansluitingen Vierwegen en Nishoek drie nachten afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Oude Rijksweg (N289). Lees meer hierover op de website van Rijkswaterstaat.

Fun met Funda #188 - Luxueus leven op Landgoed Kolthoven

Aan de rand van Epe vinden we landgoed Kolthoven. Een prachtig landhuis, daterend uit 1914, dat volledig gerestaureerd is. Het geheel ligt verscholen achter een majestueuze oprijlaan, geflankeerd door eeuwenoude beukenbomen. Het pand zelf is van alle gemakken voorzien, waaronder een vier-persoons whirlpool, biljartkamer en een sauna. Het landgoed heeft de status van gemeentelijk monument, voor de geinteresseerden beschikt het over energielabel B en de volledige overname van de inrichting is bespreekbaar.

In dit huis zou ik wel een paar weken in quarantaine kunnen overleven ... vraagprijs? Een slordige 5,8 miljoen euro. 

Luxueus leven op landgoed Kolthoven (Foto: Funda)
Luxueus leven op landgoed Kolthoven (Foto: Funda)

Darter Aspinall pakt vijfde PDC-titel na zege op vier Nederlanders

Er is nog wel sport dit weekend. Het darten gaat bij de PDC gaan ten dele gewoon door. De Euro Tours zijn er wel uitgegooid, maar de Players Championships gaan gewoon door. Dit zijn toernooien zonder publiek. Nathan Aspinall heeft zaterdag het Players Championship 7 op zijn naam geschreven. Het is alweer de vijfde PDC-titel voor The Asp

De Engelsman was in de finale met 8-4 te sterk voor Brendan Dolan. De Noord-Ier zag Aspinall zes legs op rij winnen na een 2-4 achterstand. De darter uit het Engelse Stockport wierp onder meer twee twaalfdarters in de finale.

Op weg naar de finale toonde Aspinall zich een ware beul voor de Nederlanders. The Asp versloeg Geert Nentjes (6-4) in de tweede ronde en rekende bij de laatste zestien af met Vincent van der Voort (6-2). In de kwartfinale en halve finale won hij van respectievelijk Michael van Gerwen (6-1) en Danny Noppert (7-3).

Noppert was met een halvefinaleplek de beste Nederlander. De Fries won van onder meer Rob Cross, Daryl Gurney en Krzysztof Ratajski. Naast Van Gerwen werd ook Derk Telnekes bij de laatste acht uitgeschakeld. De Gelderlander boekte zijn beste resultaat op een PDC-toernooi na overwinningen op onder andere Gary Anderson en Peter Wright. Zondag is er Players Championship 8. 

Uitslagen Players Championship 7 - Laatste zestien
Michael van Gerwen (102.7) 6-3 (100.5) Jermaine Wattimena
Nathan Aspinall (102.6) 6-2 (93.7) Vincent van der Voort
Krzysztof Ratajski (102.0) 6-5 (96.7) Luke Humphries
Danny Noppert (102.5) 6-0 (94.8) Daryl Gurney
Ian White (95.5) 6-1 (83.5) Kai Fan Leung
James Wade (103.8) 6-2 (93.6) Glen Durrant
Derk Telnekes (90.8) 6-1 (88.5) Peter Wright
Brendan Dolan (97.8) 6-2 (93.1) Dave Chisnall

Kwartfinales
Nathan Aspinall (93.2) 6-1 (87.0) Michael van Gerwen
Danny Noppert (101.1) 6-2 (99.0) Krzysztof Ratajski
James Wade (103.3) 6-5 (107.4) Ian White
Brendan Dolan (89.8) 6-5 (94.3) Derk Telnekes

Halve finales
Nathan Aspinall (105.5) 7-3 (103.0) Danny Noppert
Brendan Dolan (94.5) 7-1 (91.8) James Wade

Finalee
Nathan Aspinall (98.2) 8-4 (93.7) Brendan Dolan

Arrestant overleden in cellencomplex

Zaterdag 14 maart is een 40-jarige man uit Zwolle overleden nadat hij was ingesloten in het cellencomplex van de politie in Zwolle. Rond het middaguur kreeg de politie een melding dat een man in een supermarkt aan de Hogenkampsweg mensen zou lastig vallen. Personeel van de supermarkt zette de man buiten de deur, waar hij verder ging met het lastigvallen van mensen. Zo zou hij onder andere iemand uit een auto hebben geprobeerd te trekken. De politie heeft de man aangehouden.

Tijdens de aanhouding verzette de man zich waarna hij onwel werd. De ambulance was snel ter plaatse om de man te controleren. Na onderzoek bleek dat de man overgebracht kon worden naar het cellencomplex in Zwolle waar hij werd ingesloten. Kort daarna werd de verdachte weer onwel. De man is ondanks een poging om hem te reanimeren overleden.

De rijksrecherche is een onderzoek gestart. Dit is gebruikelijk wanneer een arrestant overlijdt. Zolang dat onderzoek loopt worden er verder geen mededelingen gedaan.

COVID-19: spoedoverleg VWS met NFU, NVZ en het RIVM

De Federatie Medisch Specialisten (FMS) geeft aan het zekere voor het onzekere te willen nemen. Op basis van de WHO studies lijken jongeren tot 20 jaar nauwelijks geraakt te worden door het virus en ook maar een zeer beperkte rol te spelen bij de verspreiding. Daarom zeggen artsen van het Outbreak Management Team (OMT) dat we de scholen niet moeten sluiten. Het kabinet heeft enorm veel waardering voor de docenten en schoolleiders die ons door deze moeilijke periode heen slepen.

De artsen van het OMT zijn ook medisch specialisten. Het zekere voor het onzekere nemen, betekent ook dat het openbare leven stil komt te liggen. Daarbij komt dat het belangrijk is dat kinderen onderwijs blijven krijgen. En als de kinderen thuis zouden blijven, heeft dat een enorme weerslag op tal van vitale sectoren, waaronder de zorg.

Het kabinet neemt de oproep van de FMS serieus en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport organiseert vanmiddag om 14:00 een overleg tussen de FMS, NFU, NVZ en het RIVM. Mogelijk kan dat de standpunten nader tot elkaar brengen. Het kabinet treedt morgen eveneens in overleg met de onderwijsraden. In de loop van vanmiddag  volgt nadere berichtgeving.

FOK! Wat een weer: droog

Het is overwegend bewolkt en droog, vooral in het zuidoosten is de zon soms even te zien. In de namiddag kan in het westen en noorden wat lichte regen vallen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 10°C langs de noordwestkust tot lokaal 14°C in het zuidoosten. De wind is zuid tot zuidwest en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig.

In de avond en in de nacht naar maandag is het in het noordwesten grotendeels bewolkt, lokaal kan daar lichte regen vallen. Landinwaarts komen meer opklaringen voor en blijft het droog, wel kan daar een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur varieert van 6°C in het westen en noorden tot lokaal 2°C in opklaringen. De zuidwestelijke wind neemt af naar zwak tot matig.

Maandag overdag is er naast wat bewolking ook ruimte voor de zon. Eventueel aanwezige mist lost in de ochtend snel op. Het blijft droog. De temperatuur loopt op naar 11°C aan de kust tot lokaal 15°C in het zuidoosten. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Winterstorm666 was een paar weken geleden in Oostenrijk en stuurde ons wat foto's.
Winterstorm666 was een paar weken geleden in Oostenrijk en stuurde ons wat foto's.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Boksster Heijnen uitgeschakeld op OKT

Boksster Chelsey Heijnen is op het Europees Olympisch kwalificatietoernooi in Londen uitgeschakeld in de eerste ronde van het lichtgewicht, de klasse tot 60 kilogram. Kata Pribojszki uit Hongarije was te sterk voor de 20-jarige Brabantse.

Aan het eind van de drie ronden werd de Hongaarse door drie van de vijf juryleden aangewezen als winnares, waardoor het voor Heijnen voorbij is. Ze heeft nog één kans om de Spelen van Tokyo te halen: in mei staat in Parijs het wereldwijde OKT op het programma, waar nog drie of vier plekken beschikbaar zijn - mits dat toernooi door kan gaan, uiteraard.

Heijnen komt net terug van een schouderblessure en gaf na afloop aan dat ze nog op zo'n 85 procent van haar kunnen zit. "Ik had acht weken niet getraind, maar als ik in Parijs op honderd procent zit - daar heb ik de zes weken wel echt voor nodig - moet ik me kunnen plaatsen voor Tokyo", klonk het toch nog vol vertrouwen. "Normaal gesproken gaat het steeds slechter als ik de eerste ronde niet goed ben, nu begon ik slecht, maar kon ik me redelijk herstellen. Ik boek vooruitgang."

Laatste reviews en specials
review
One Piece: Pirate Warriors 4
preview
The Elder Scrolls Online goes Skyrim
review
Doom Eternal
preview
Roller Champions
review
Nioh 2
review
Overpass
©FOK.nl e.a.