Politie lost waarschuwingsschot na gewapende overval in Swalmen

De politie heeft maandagavond, vlak na de overval op een supermarkt aan het Sint Jansplein in Swalmen, een persoon aangehouden. De verdachte werd op de Stationsstraat door de agenten aangetroffen. Bij de aanhouding van de man is een waarschuwingsschot gelost.

Rond kwart voor negen kreeg de politie de overvalmelding door. Een groepje van 5 of 6 personen van buitenlandse afkomst was de supermarkt aan het Sint Jansplein binnen gekomen. Ze bedreigden de kassamedewerkers met een mes en maakten geld en sigaretten buit. Ze vluchtten te voet richting het station.

De politie is direct gestart met het onderzoek en heeft een burgernetbericht verstuurd. Diverse patrouilles zochten in het centrum van Swalmen naar de verdachten. Bij deze zoekactie werd ook een politiehond ingezet. Kort na de overval werd op de Stationsstraat één verdachte aangehouden. De politie gaat door met de zoektocht naar de overige verdachten.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Update 10:18 uur
De politie heeft bekendgemaakt dat de eerste verdachte die is opgepakt een 15-jarige jongen uit Venlo is. Hij had zich in een voortuin in de buurt van de supermarkt verstopt. Kort daarna werd een tweede verdachte ogepakt, die zich eveneens in een voortuin had verstopt. Dit is een 17-jarige jongen uit Venlo. Beide jongens zitten vast voor verhoor. De politie zet het onderzoek naar de overval voort.