Politie maakt identiteit Urker explosievengooier bekend

Op zondag 3 november werd een gezin opgeschrikt door een enorme explosie in hun woning aan de Golfoploop in Urk. Een zwaar explosief was door onbekenden naar binnen gegooid en in de hal van het huis beland. Hier ontplofte het explosief. Gelukkig is niemand gewond geraakt. De ouders en kinderen zijn met de schrik vrijgekomen. Het huis heeft wel enorme schade. Vermoedelijk is het gezin slachtoffer geworden van een wraakactie die voor iemand anders was bedoeld.

De afgelopen maanden heeft de politie uitgebreid onderzoek gedaan en media-aandacht besteed aan de zaak. Op 17 december 2019 werd een 28-jarige man uit Urk aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Tweede verdachte
De identiteit van een tweede verdachte is bekend bij de politie, maar deze persoon is nog niet aangehouden. De politie heeft de man opgeroepen om zich te melden. De man heeft geen gevolg gegeven aan het gestelde ultimatum. Daarom maakte de politie nu zijn identiteit bekend.

Verdachte

Naam: Bert van Horssen
Leeftijd: 23
Uiterlijke kenmerken: blanke huidskleur, normaal postuur, blauwe ogen, donkerblond haar en een opvallend litteken op het voorhoofd.
De uiterlijke kenmerken van de verdachte kunnen afwijken van de foto's. De mogelijkheid bestaat onder andere dat hij nu een kaalgeschoren hoofd heeft.

Help mee met politieonderzoek
Heb je informatie over het incident? Of weet je meer over de mogelijke verblijfplaats van Bert van Horssen? Dan hoort de politie dit graag. Bel de opsporingstiplijn 0900-6070 of vul hier het tipformulier in. Anoniem melding doen kan ook via Meld Misdaad Anoniem.

Bert van Horssen
Bert van Horssen

Bert van Horssen
Bert van Horssen