Waar is mister Mondjekontje?

Muzikanten kunnen hun inspiratie uit van alles halen: hun liefdesleven, de wereldproblematiek, ga zo maar door. Willie Wartaal haalde zijn inspiratie uit een AT5-reportage over een faillissement van een reisbureau. "Ik zag dat filmpje een tijdje geleden. Ik vond dat zó grappig."

Het draait allemaal om de man die in het filmpje uit december 2017 aan het woord komt. Hij is boos omdat hij een reis heeft betaald naar Suriname, maar hij kon door het faillissement van het reisbureau niet vliegen. Toch heeft de man zijn humor niet verloren. "Weet je hoe hard ik daarvoor heb gewerkt? Ik moest mijn mondje en kontje verkopen ervoor."


Gezocht: Mister Mondjekontje (Bron: YouTube)

Wie is hij?
Nu twee jaar later komen Willie Wartaal en Faberyayo met het nummer 'Mondjekontje' dat al op Spotify te beluisteren is. De grote vraag is alleen: wie is in hemelsnaam deze Mondjekontje-man? Willie Wartaal wil hem credits geven en doet daarom de oproep: "Mister Mondjekontje, waar ben je? Ik heb geld voor je."

Willie Wartaal vindt het vooral knap dat de Mondjekontje-man eerlijk is over zijn geld. "Hij durft eerlijk toe te geven dat hij moeite moest doen om geld te verdienen. Iedereen doet nu alsof hij rijk is op Instagram enzo, en dat het lekker gaat. Maar dat is niet altijd in life. Ik vind het dope dat hij daar eerlijk is. Het leven is duur en het is niet eens leuk."

Willie Wartaal wil daarom weten wie zijn inspirator is. "Als genoeg mensen het nummer streamen, kunnen we hem business class heen en weer naar Suriname sturen."