Noren oppermachtig op noordse combinatie

In het Italiaanse Val di Fiemme is de eerste teamsprint van het World Cup-seizoen in de noordse combinatie niet geheel verrassend geëindigd in een Noorse zege. De zo dominante Jarl Magnus Riiber vormde een team met Jørgen Gråbak en samen waren ze niet te kloppen.

Ryota Yamamoto en Akito Watabe mochten na het schansspringen als eerste vertrekken aan de tien ronden langlaufen, maar Gråbak ging er twee seconden later vandoor en de Japanners kwamen in het spel verder niet meer voor. Gråbak en Riiber verloren halverwege de race even wat tijd op de achtervolgers, maar draaiden het gas weer wat open en zonder enige noemenswaardige problemen kwam Riiber als eerste over de finish.

Achter de Noren werd wel flink gestreden en na zes ronden waren nog vier teams over: Duitsland I, Noorwegen II en beide Oostenrijkse duo's. Het tweede Noorse team, met Espen Bjørnstad en Jens Luraas Oftebro, moest afhaken, dus waren er nog drie over. Franz-Josef Rehrl (AUT-I) moest er in zijn laatste ronde af bij Lukas Greiderer (AUT-II) en Fabian Riessle (GER-I), maar zijn teamgenoot Lukas Klapfer kwam er in de laatste ronde toch weer bij.

De bloedsnelle Duitser Vinzenz Geiger opende vervolgens de sprint en kreeg het verrassend moeilijk met Martin Fritz, die echter tekort kwam: Duitsland I werd tweede, voor Oostenrijk II en Oostenrijk I.

De Noren domineren (Bron: YouTube)