Darter Wayne Warren met 57 jaar oudste wereldkampioen bij de BDO

Wayne Warren is de nieuwe wereldkampioen bij de BDO. De Welshman was met 7-4 de baas over landgenoot Jim Williams. Warren is de oudste wereldkampioen ooit bij de BDO. 

Warren is het hele WK de meest constante spelers met telkens gemiddelden van boven de negentig. In de finale wierp The Yank een moyenne van 93.59 punten per beurt, wat uiteindelijk iets lager lag dan het gemiddelde van Williams (94.53). Warren kende een trage start. Williams kwam 0-2 voor en had een goede kans om zijn voorsprong uit te breiden naar 0-3. The Quiff was echter niet in vijftien pijlen uit en Warren kon via dubbel één zijn achterstand halveren.

De nummer vijf van de plaatsingslijst snoepte vervolgens ook de set af van Williams, nadat deze twee setpijlen miste. De vijf daaropvolgende sets gingen met de darts mee, waardoor Warren op een 5-4 voorsprong wist te komen.

Williams kende vervolgens een zwakke eigen set, waardoor zijn ervaren landgenoot met 3-1 de tiende set naar zich toetrok. Warren kwam op een 6-4 voorsprong, maar kreeg allerminst last van zenuwen. Met onder meer twee 14-darters ging de elfde set naar The Yank, waardoor hij de BDO-wereldtitel pakte.

Het is gek genoeg nog niet bekend wat Warren krijgt aan prijzengeld. De winnaar zou 100.000 Britse pond verdienen, maar de organisatie meldde eind vorig jaar dat dat bedrag flink zou worden teruggebracht door de matige kaartverkoop en de weinige sponsoren. Naar verluidt moet Warren het doen met 18.000 Britse pond.