Koken met konijnen

VPRO's nieuwste presentatieduo Diederik Kreike en Ayrton Fraenk verwennen elke week een huisdier in de Koken met konijnen kookstudio. In een bonte show vol spinnende poezen, happy honden en vrolijke varkens bereiden de twee amateurkoks recepten die niet alleen lekker zijn voor het huisdier maar ook voor het baasje. Aansluitend nemen twee hamsters en een courgette de kijkers mee in een hysterische, humoristische en kritische nabeschouwing: Hamstertalk.

Diederik en Ayrton ontmoeten iedere aflevering een jong baasje met een bijzonder huisdier. Zo is er een dakloos konijn zonder tanden, een getraumatiseerde hamster en een kat zonder oren. De dieren worden in het zonnetje gezet met smakelijke en verrassende gerechten, die thuis na te maken zijn. En hebben de dieren problemen of zijn er moeilijke vragen? Die worden tussen het kokkerellen door opgelost en beantwoord door dierenartsen en dierenspecialisten.

Koken met konijnen is wordt uitgezonden vanaf 12 januari, elke zondag om 9.20 uur op NPO Zapp. De afleveringen duren 15 minuten. 

Ayrton Fraenk (l) & Diederik Kreike (r) (Foto: Merlijn Doomernik / VPRO)
Ayrton Fraenk (l) & Diederik Kreike (r) (Foto: Merlijn Doomernik / VPRO)