Bertens begint tennisjaar met zege in Brisbane

Kiki Bertens is het nieuwe jaar in het enkelspel begonnen met een zege. Op het WTA-toernooi van Brisbane won de Nederlandse nummer negen van de wereld in de drie sets van de Oekraïense Dayana Yastremska: 6-4, 1-6, 6-3

Bertens had een dag eerder ook al haar eerste partij in het dubbelspel gewonnen samen met Ashleigh Barty, de nummer één in het enkelspel.

Bertens begon moeizaam tegen Yastremska. De pas 19-jarige Oekraïense nam een 2-0 voorsprong in de openingsset, maar de Nederlandse herstelde zich nog in de eerste set en won de set met 6-4. De tweede set ging vervolgens wel naar Yastremska, de nummer 22 van de wereld.

In set drie was Bertens weer op tijd bij de les. De 28-jarige Nederlandse nam al snel een 3-0 voorsprong, waarna Yastremska een lange blessurebehandeling nodig had. Bertens bleef bij de les en liep uit naar 5-0. De Oekraïense kwam nog wel terug tot 5-3 waarna Bertens het vervolgens afmaakte. In de volgende ronde speelt Bertens tegen de Estse Anett Kontaveit, die haar openingsronde won van Anastasia Pavlyuchenkova.