Van Barneveld klaar in Nederland; Noppert en Van Gerwen in halve finale

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd om de halve finales te behalen van het World Series of Darts. In een spannende wedstrijd tegen Dave Chisnall verloor de 52-jarige Nederlander met 10-8 van de Engelsman.

De eerste zes legs ging het gelijk op tussen 'Barney' en Chisnall, waarna Van Barneveld voor de eerste break van de wedstrijd. Met een 127-finish stond het niet veel later 5-3 voor de Nederlander.

Van Barneveld kwam ook nog op een 7-5 voorsprong, maar via finishes van 90, 68 en 81 kwam ‘Chizzy’ terug in de wedstrijd en na vijftien legs was het opeens 8-7 in het voordeel van Chisnall. Van Barneveld kwam nog wel terug tot 8-8, alleen de volgende twee legs werden gewonnen door de Engelsman, onder meer door een 127-finish in de laatste leg van de wedstrijd.

Daarmee kwam in de kwartfinale een einde aan zijn laatste officiële toernooi in eigen land voor Van Barneveld. Over anderhalve maand volgt bij het WK darts in Alexandre Palace zijn definitieve afscheid.

In de halve finales neemt Chisnall het op tegen Danny Noppert. De Fries leek op weg naar een makkelijke zege tegen Ian White. Noppert kwam op een 9-6 voorsprong en leek het in de volgende leg af te maken. Hij kreeg maar liefst acht matchtdarts, maar miste ze allemaal, waarna de leg alsnog nog naar White ging. Bij 9-8 kreeg de 28-jarige Fries opnieuw matchdarts en opnieuw miste hij ze, waardoor hij nu al twaalf macthdarts had gemist. White kwam terug tot 9-9, maar gelukkig voor Noppert maakte hij het in deze leg wel af, waardoor hij het in de halve finale opneemt tegen Chisnall.

In de andere halve finale staat staat Michael van Gerwen in de finale. In de kwartfinale won de Nederlander van Jonny Clayton met 10-6. Na zes legs had de huidig wereldkampioen nog een 2-4 achterstand en na 12 legs stond het 6-6, waarna Van Gerwen op stoom kwam. Via een 12-darter kwam de 30-jarige darter op voorsprong en in de laatste twee legs gooide hij ook nog een 14- en 13-darter. Hij neemt het in de halve finale op tegen Mensur Suljovic, die in een thriller te sterk bleek voor Krzysztof Ratajski.