Kickbokser Eersel verslaat Holzken opnieuw

De Amsterdamse kickbokser Regian Eersel heeft Nieky Holzken verslagen in een titelstrijd in Jakarta, en behoudt hiermee zijn titel 'Lightweight Champion of the World' van de Aziatische vechtsportfederatie One Championship. Eersel, die in het dagelijks leven als kok kookt voor diverse kinderdagverblijven in Amsterdam, sleepte de titel hiermee voor een tweede keer in de wacht.

Eersel en Holzken, die zevenvoudig wereldkampioen is, stonden op 17 mei 2019 ook al tegenover elkaar in de ring voor het One Championship, toen in Singapore. Ook toen versloeg Eersel de Helmondse Holzken, waarmee hij voor het eerst kampioen lichtgewicht werd.

Toch ging Eersel er niet vanuit dat het dit keer weer zou lukken. "Holzken is een legende. Ik voel me geweldig. Het is als een droom die uitkomt. Ik ben gezegend", zei de kickbokser na afloop van de wedstrijd in een interview van One Championship. 

Hoewel Eersel meervoudig kampioen is, is hij in Nederland geen heel bekende kickbokser. Dit komt met name omdat hij bijna alleen in het buitenland vecht. Ook loopt hij niet met zijn titels te koop. "Heel veel mensen weten niet eens dat ik boks. Ik ben een hele rustige jongen, ze verwachten het niet", zei hij eerder tegen AT5. 

Holzken was na afloop eerlijk over zijn verlies. "Soms moet je gewoon toegeven dat de tegenstander beter is. Dat was nu ook het geval. Het vuurtje is gedoofd, dat gevoel heb ik nu", eindigde één van de beste kickboksers uit de vaderlandse geschiedenis het interview.

De spektaculaire partij is hieronder in zijn geheel te zien:
 


Kickboksporno tussen Eersel en Holzken (Bron: YouTube)