Dertig jaar Verdrag van de Rechten van het Kind

Om de 30ste verjaardag van het Verdrag van de Rechten van het Kind te vieren, organiseert het Europees Parlement op 20 november een conferentie op hoog niveau. De conferentie zal stilstaan bij de vorderingen van de afgelopen dertig jaar en reflecteren over de uitdagingen die nieuwe generaties zullen tegenkomen in een globale en digitale wereld.

Koningin Mathilde, de erevoorzitter van UNICEF België, zal aanwezig zijn, samen met David Sassoli, voorzitter van het Europees Parlement en Ursula von der Leyen, de nieuw verkozen voorzitter van de Europese Commissie. De conferentie zal ook de 60ste verjaardag herdenken van de Universele Verklaring van de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties.

Da afgevaardigden zullen het recht van kinderen om te leven en zich te ontwikkelen bespreken, maar ook het recht van kinderen om te dromen.

Beschermen en promoten van kinderrechten
Het Europees Parlement is vastbesloten om de rechten van kinderen te beschermen en te stimuleren, niet alleen in Europa, maar over de hele wereld.

Het Verdrag van de Rechten van het Kind streeft naar een betere toepassing van kinderrechten wereldwijd. Het Verdrag heeft de EU en zijn lidstaten geïnspireerd om wetgeving, beleid en praktijken aan te passen om kinderrechten te beschermen en te stimuleren, onafhankelijk van de nationaliteit of woonplaats van het kind.