Bertens op een overtuigende manier naar halve finales Peking

Kiki Bertens heeft op een overtuigende manier de halve finales bereikt op het WRA-toernooi van Peking. In de kwartfinales won de Nederlandse in twee sets van de Oekraïense Elina Svitolina: 7-6 (6), 6-2.

In de eerste set had Bertens als eerste een break voorsprong, maar de nummer acht van de wereld wist die niet vast te houden tegen Svitolina, de huidig nummer drie op de wereldranglijst. De tiebreak in de eerste set moest uiteindelijk de beslissing brengen en daarin was Bertens net iets sterk dan Svitolina.

In de tweede set speelde Bertens uitstekend tennis en ondanks ze wat last had van haar rechterenkel won ze overtuigend de tweede set met 6-2.

Door de zege doet Bertens goede zaken voor plaatsing voor de WTA Finals in Shenzhen. Door de zege staat de Nederlandse nu op de negende plaats, maar mocht ze zaterdag haar halve finales winnen tegen Ashleigh Barty stijgt ze naar de zevende plaats. De eerste acht speelsters van het jaar mogen volgende maand meedoen aan het prestigieuze eindejaarstoernooi.