Volleyballers op EK in vijf sets onderuit tegen TsjechiŽ

De Nederlandse volleyballers hebben hun vijfde en laatste duel in de groepsfase van het EK volleybal verloren. In eigen huis verloor Oranje in vijf sets van Tsjechië: 2-3 (18-25, 25-18, 20-25, 25-22, 14-16).

Nederland had zich dinsdag al geplaatst voor de achtste finales op het EK en moest het in de laatste groepswedstrijd in Amsterdam opnemen tegen Tsjechië. Net zoals in de wedstrijd van dinsdag begon Oranje slecht aan de wedstrijd. De openingsset werd dan ook kansloos verloren, maar in de tweede set herstelde Nederland zich.

Toch konden de Nederlandse volleyballers het in de derde set niet voorzetten en kwam Tsjechië op 2-1 in sets. Oranje toonde opnieuw veerkracht en kwam langszij in sets. In de spannende vijf set, waarin Nederland een wedstrijdpunt kreeg, moesten de volleyballers toch het onderspit delven tegen de Tsjechische volleyballers, die pas één wedstrijd hadden gewonnen op dit EK.

Later wordt pas duidelijk wie Oranje zaterdag in Apeldoorn (16.00 uur) treft in de achtste finales. Dat hangt af van de uitslag van Polen - Oekraïne. Als Nederland tweede blijft dan is Duitsland de tegenstander voor een plek in de kwartfinales. Wint Oekraïne echter tegen de wereldkampioen, dan is Servië de tegenstander.