Kickboksgrootheid Van Roosmalen maakt in oktober MMA-debuut bij Bellator

De Bosschenaar Robin van Roosmalen maakt 26 oktober zijn langverwachte debuut voor MMA-organisatie Bellator MMA. Tegenstander is de Amerikaan Cris Lencioni (4-2 MMA, 2-2 BMMA) en het gevecht zal plaatsvinden in de Verenigde Staten tijdens vechtsportgala Bellator 232.

Van Roosmalen vocht meer dan zeventig professionele kickbokspartijen voor onder andere kickboksorganisatie Glory. Voor die organisatie, waar zwaargewicht Rico Verhoeven vecht, won hij zelfs kampioensgordels in meerdere gewichtsklassen. Inmiddels wil hij een MMA-carrière opbouwen. Na twee succesvolle gevechten voor een kleinere organisatie besloot hij zich full-time op het MMA te storten, met een mooi contract bij het grote Bellator als beloning.

Lees ook: Kickboksgrootheid Van Roosmalen tekent bij Bellator MMA

"Ik moet nu eerst wedstrijden gaan vechten en ervaring opdoen. Geef me anderhalf jaar de tijd en dan heb ik die Bellator-wereldtitel te pakken”, aldus een immer zelfverzekerde Van Roosmalen eerder.

Van Roosmalen woont en traint inmiddels in de Verenigde Staten, iets wat essentieel voor succes lijkt. "Iedereen heeft dezelfde doelstellingen. Dat maakt het makkelijker om in de VS te leven, in Nederland had ik na een training vaak niets te doen. Mijn vrienden waren aan het werken als ik vrij was”, laat hij weten. “Met alle respect voor het MMA in Nederland, maar dat is niet te vergelijken met hoe het hier gaat. Vooral op worstelgebied lopen ze in Nederland achter. Ik kan hier zo veel leren en beter worden.”

Bellator 232 wordt gehouden in de Mohegan Sun Arena te Uncasville, Connecticut. De hoofdpartij van de avond zal de finale zijn van het 'Bellator Welterweight World Grand Prix' zijn tussen Rory MacDonald en Douglas Lima. Verder staat het gevecht tussen Paul Daley en Sabah Homasi op de nu nog beperkte fight card.


Kickbokshoogtepunten van Robin van Roosmalen (Bron: YouTube)