Kickboksgrootheid Van Roosmalen tekent bij Bellator MMA

Scott Coker, directeur en eigenaar van vechtsportorganisatie Bellator, heeft pikant nieuws op zijn Twitter gegooid. Voormalig Glory-kickbokskampioen Robin van Roosmalen heeft dinsdag een contract bij de MMA-tak van Bellator getekend.

Van Roosmalen stopte in 2018 met kickboksen, voornamelijk om zich volledig op het MMA te storten en dat betaalt zich blijkbaar nu uit in een mooi contract bij de organisatie die wereldwijd MMA-gala's organiseert en al vele Nederlanders herbergt.

RvR zal in het vedergewicht uitkomen en zijn debuut zal in het toernooi om de titel in die gewichtsklasse zijn. Van Roosmalen mag gerekend worden tot de groten in het mondiale kickboksen. Sinds zijn debuut in 2004 heeft hij meer dan zeventig professionele gevechten uitgevochten, waarvan hij er meer dan vijftig won. Hij is bij Glory ook de eerste vechter ooit geweest die een titel won in twee verschillende gewichtsklassen, namelijk als lichtgewicht en als vedergewicht.

In september 2018 verloor hij zijn laatste titel, die in het vedergewicht, waarna hij in december van dat jaar afscheid nam van de kickbokssport. Van Roosmalen is 29 jaar oud, dus hij kan nog een mooie carrière maken in het MMA. Zijn eerste twee profgevechten eindigden in een KO-overwinning.