Nederlandse honkballers voor de 28ste keer Europees kampioen na 5-1 zege tegen ItaliŽ

De Nederlandse honkballers zijn voor de 28ste keer Europees kampioen geworden. In het Duitse Bonn won het koninkrijksteam in de finale overtuigend van de grote rivaal Italië: 5-1.

De eerste drie innings ging het gelijk op tussen Italië en Nederland, maar daar kwam in de vierde inning verandering in. Met alle honken bezet sloeg Kalian Sams de stadion uit en kwam Nederland op een 4-0 voorsprong. In dezelfde inning werd het nog 5-0 dankzij een homerun van John Polonius.

In de vijfde inning kwam Italië terug tot 5-1 na een homerun Alberto Mineo. Het was de eerste honkslag tegen van werper Donny Breek. Daarna werd hij vervangen. In de zevende inning kwam Nederland een beetje in de problemen nadat alle honken waren bezet door de Italianen, maar Oranje wist die inning door te komen en won uiteindelijk met 5-1 van Italië.

Komende week kan Italië revanche nemen bij het olympisch kwalificatietoernooi in Parma en Bologna. Alleen de winnaar van dat toernooi plaatst zich voor Tokio.

Mocht Oranje zich daar niet voor de Spelen plaatsen, dan zijn er nog twee kansen. De nummer twee van het OKT krijgt een herkansing bij een intercontinentaal OKT en bij de Premier 12 in november in Mexico en Japan zijn ook nog twee tickets te verdelen.