UFC: onnavolgbare Nurmagomedov laat Poirier kansloos

Khabib Nurmagomedov liet zaterdagavond in Abu Dhabi weer eens zien dat hij de meest dominante MMA-kampioen in de UFC op dit moment is. Met ogenschijnlijk speels gemak kreeg de Dagestani zijn tegenstander Dustin Poirier al vroeg in de derde ronde op de knieën om zo zijn kampioensgordel voor de derde keer uit de octagon mee te nemen.

Het gevecht met de sterk opkomende Poirier was het einde van een avond die gevuld leek met Russen, Dagestani en Tsjetsjenen. De sjeiks die rondom de octagon zaten vonden het allemaal maar mooi, vooral de schaars geklede ring girls stonden in het bloedhete emiraat wat extra in de aandacht.

Poirier heeft in de aanloop van dit gevecht een prima indruk in de UFC achtergelaten en na zijn overwinning op de sterke Max Holloway leek The Diamond vooraf een waardige tegenstander te worden. Echter, al snel in de eerste ronde werd duidelijk dat de uitzonderlijke klasse van Nurmagomedov nog steeds geen gelijke kent. De voormalig tweevoudig sambo-wereldkampioen kon Poirier vrij snel tegen de kooi vastpinnen, waarna het grapplen en de marteling voor Poirier echt zou beginnen.

Al ziet het er voor de leek wat saai uit, als de übertechnische Nurmagomedov bovenop je zit dan ben je gewoon zuur. Nurmagomedov blijft zoeken naar de overwinning, met constante pogingen tot verwurging of met ground-and-pound, het maakt de Dagestani allemaal niet uit. Geen vechter heeft daar in 28 MMA-gevechten een oplossing voor gevonden, zelfs messias Conor McGregor niet. Poirier zou het ook niet weten.

De Amerikaan kwam alleen in de tweede ronde een paar keer goed door met rake klappen, maar Nurmagomedov nam even afstand en wist zich zodoende prima te herstellen om in de derde ronde Poirier te slopen. Waarom Poirier besloot om naar zijn coach te kijken met Nurmagomedov op zijn rug, geen idee, maar de arm van de Dagstani wikkelde zich razendsnel om de nek van de Amerikaan, viel achter het hoofd van Poirier in het slot en werd hard aangetrokken.

Poirier wist niet hoe snel hij moest afkloppen, Nurmagomedov wist niet hoe snel hij in de armen van UFC-president Dana White moest springen. Al was het uiteindelijke doel de familieleden van de Dagestani die achter White zaten.

Paul Felder vs Edson Barboza
Eerder op de avond vochten lichtgewichten Felder en Barboza een heerlijke knokpartij uit. Na eerder in 2015 verloren te hebben, zocht Felder nu naar wraak. En wraak kan zoet zijn, maar deze avond was het ogenschijnlijk wreed.

In een keihard staand gevecht gingen beide kemphanen elkaar niet uit de weg. Het was een clash tussen een snelle Barboze en een accurate Felder die het voor de jury erg moeilijk maakte. Drie ronden lang klonken de harde klappen door The Arena in Abu Dhabi, terwijl de Ier in de tweede ronde wat sterker leek dan de Braziliaan.

Drie ronden lang knokken eindigde in mineur voor Barboza. De ietwat vreemde jury-uitslag, een jurylid gaf alle ronden aan Felder terwijl een ander alle ronden aan Barboza gaf, liet misschien zien dat beide vechters die avond enorm aan elkaar gewaagd waren.

Bijzonder dat deze avond geen bonus werd gegeven voor Fight of the Night, want deze had die eer moeten krijgen.

Wil je meepraten over de UFC of MMA in het algemeen? Volg dan hier het FOK! MMA-forum.

Volledige uitslag UFC 242 en daarna nog wat hoogtepunten:
Khabib Nurmagomedov verslaat Dustin Poirier na opgave (verwurging, ronde 3)
Paul Felder verslaat Edson Barboza na jurybesluit (27-30, 29-28, 30-27)
Islam Makhachev verslaat Davi Ramos na jurybesluit (29-27, 30-26 x2)
Curtis Blaydes verslaat Shamil Abdurakhimov na TKO (stoten, ronde 2)
Carlos Diego Ferreira verslaat Mairbek Taisumov na jurybesluit (29-28, 29-27 x2)
Joanne Calderwood verslaat Andrea Lee na jurybesluit (28-29, 30-27, 29-28)
Zubaira Tukhugov vs. Lerone Murphy eindigt in onbeslist (28-29, 29-28, 28-28)
Sarah Moras verslaat Liana Jojua na TKO (stoten, ronde 3)
Ottman Azaitar verslaat Teemu Packalen na KO (stoten, ronde 1)
Belal Muhammad verslaat Takashi Sato na opgave (verwurging, ronde 3)
Muslim Salikhov verslaat Nordine Taleb na TKO (stoten, ronde 1)
Omari Akhmedov verslaat Zak Cummings na jurybesluit (30-27 x2, 29-28)
Don Madge verslaat Fares Ziam na jurybesluit (30-27 x2, 29-28)