Grondpersoneel KLM gaat woensdag opnieuw staken

Honderden medewerkers van KLM staakten gisteren om betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen. Inmiddels heeft vakbond FNV alweer een nieuwe actie aangekondigd: het personeel legt aankomende woensdag opnieuw het werk neer.

Tussen 08.00 en 10.00 uur zal het grondpersoneel hun werk niet uitvoeren. "Na de eerste werkonderbreking van maandagochtend is er van KLM nog geen enkele reactie gekomen. Daarom gaan we woensdag door met de volgende actie", aldus FNV-bestuurder Jan van den Brink.

Salaris
FNV en KLM liggen al langer met elkaar overhoop over het salaris, de roosters en de vaste contracten van de grondmedewerkers. De vliegtuigmaatschappij heeft al wel een loonsverhoging voorgesteld, maar dat is volgens de vakbond niet voldoende.

Eerder vandaag werd al aangekondigd dat er meer acties zouden volgen, als er niet binnen enkele uren een 'beter voorstel' op tafel kwam. Tot nog toe is er geen reactie op de staking gekomen, daarom bereidt FNV vervolgacties voor.

Overlast
Het personeel gaat in elk geval aankomende woensdag weer staken. Dat kan voor behoorlijk wat overlast zorgen, zo zagen we maandag. Talloze vluchten waren vertraagd of werden geannuleerd.

De vakbond zegt te beseffen dat de staking woensdag opnieuw tot vervelende situaties kan leiden. Van den Brink: "Het grondpersoneel wil niets liever dan de reizigers een fijne reis bezorgen. Deze staking is dan ook helemaal de verantwoordelijkheid van de KLM-directie."