Japanse schansspringers overtuigen in Zakopane

De Japanse schansspringers hebben in het Poolse Zakopane de derde landenwedstrijd in de Zomer Grand Prix gewonnen. Naoki Nakamura, Keiichi Sato, Yukiya Sato en Junshiro Kobayashi waren te sterk voor het thuisland.

Polen en Duitsland wonnen de eerste twee teamwedstrijden van het zomerseizoen, maar Japan was in Zakopane overtuigend bezig. Na de eerste ronde hadden ze al een forse voorsprong op het Sloveense kwartet, waar alleen Tilen Bartol met een schansrecord van 144 meter wist te overtuigen.

De Slovenen vielen verder behoorlijk tegen: Ziga Jelar, Peter Prevc en Timi Zajc lieten allemaal twee keer punten liggen, Bartol's sprong in de finaleronde was ook niet bijzonder en dus eindigde de ploeg als vijfde, nog wel voor Oostenrijk, Zwitserland en Rusland.

Piotr Zyla, Jakub Wolny, Kamil Stoch en vooral Dawid Kubacki maakten in de finaleronde wél grote indruk. Het Poolse kwartet kwam alsmaar dichter in de buurt van de Japanners, maar Kobayashi's laatste sprong was genoeg om Polen van het lijf te houden. Noorwegen pakte de derde plek, doordat vooral Constantin Schmid bij de Duitsers zwaar onder de maat presteerde.

Ook zondag wordt weer gesprongen in Zakopane, dit keer een individuele wedstrijd. Die gaat om 13.00 uur van start en is weer live te zien op Eurosport.