FOK! Wat een weer: bewolking en motregen

Vanochtend is er tamelijk veel bewolking waaruit op enkele plaatsen lichte (mot)regen valt. Met name in het (zuid)oosten zijn er vanmorgen ook opklaringen met aanvankelijk lokaal een mistbank. Naarmate de dag vordert breekt de zon op steeds meer plaatsen af en toe door en wordt het overal droog. De maximumtemperatuur ligt rond 22°C. De noord- tot noordwestenwind is zwak tot matig. In de avond wordt de wind overal zwak.

Komende nacht zijn er vooral in het noorden wolkenvelden. Elders zijn er brede opklaringen en kunnen mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 15°C aan zee tot plaatselijk 10°C in het binnenland. De wind wordt zwak en veranderlijk.

Zondag overdag zijn er in het zuiden zonnige perioden. In de rest van het land komen eerst vrij veel wolkenvelden voor, maar in de loop van de dag komt ook daar meer ruimte voor de zon. Later in de middag en in de avond komt er van het zuidwesten uit meer bewolking, maar het blijft droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 21°C in het noordelijk kustgebied tot 27°C in het zuiden. Er staat een zwakke veranderlijke wind. (Bron: KNMI)

Een molen bij Mill
Een molen bij Mill

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.