Bokser Farmer gaat de matrix in, Ramirez sloopt Hooker

Voor de boksliefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde, want er werd weer flink geknokt. Met name in Arlington in Texas was het raak, met twee wereldtitelgevechten en in totaal drie titels die op het spel stonden.

We beginnen met Tevin Farmer (29-4), die zijn IBF-wereldtitel in het supervedergewicht (-59,0kg) verdedigde tegen Guillaume Frenois (46-1). De Fransman stond pas in zijn eerste wereldtitelgevecht en vocht voor het eerst in de VS, maar veel kans had hij niet. Farmer verdedigde weer fenomenaal en leek zelfs meer dan eens even de matrix in te duiken: op het hoogtepunt ontweek hij maar liefst dertien slagen van Frenois achter elkaar. Farmer deelde uit wanneer het moest en werd unaniem aangewezen als winnaar.

Farmer in de matrix (Bron: YouTube)

In het superlichtgewicht (-63,5kg) werd gestreden door WBC-wereldkampioen Jose Carlos Ramirez (24-0, 16 KO's) en Maurice Hooker (26-0, 17 KO's), de kampioen bij de WBO. Ramirez leek al snel de overhand te hebben, hoewel Hooker wat in het gevecht wist te groeien. In de zesde ronde was dat echter klaar: Ramirez sloeg Mighty Mo tegen de touwen, haalde nog een paar keer snoeihard uit op diens hoofd en daarmee maakte de scheidsrechter er volkomen terecht een einde aan, voor het licht écht uit kon gaan.

Farmer hoopt zijn IBF-wereldtitel binnenkort te verenigen met de WBA-wereldtitel, die in handen is van Gervonta Davis (21-0, 20 KO's). De protègè van Floyd Mayweather vocht in Baltimore tegen Ricardo Nunez (21-2, 19 KO's), maar dat ging niet zo heel lang goed voor de uitdager. In de tweede ronde sloeg Davis weer eens hard toe en daarmee was het gevecht gelijk klaar.

Hooker vs Ramirez (Bron: YouTube)