Gurney en Cross naar halve finales World Matchplay

Rob Cross en Daryl Gurney staan in de halve finales van de World Matchplay. Het werden twee spannende kwartfinales. Cross won met 16-14 van Stephen Bunting en Gurney versloeg Peter Wright met 16-13. 

In de eerste helft van de partij tussen Cross en Bunting was Voltage de baas en met een 170-finish wist hij uit te lopen naar 9-4. Die voorsprong verdween als sneeuw voor de zon, want Bunting won zes van de zeven daaropvolgende legs voor 10-10. Er was geen verschil meer waarneembaar tussen de twee Engelse darters tot 14-14. Cross gooide vervolgens twee cruciale 180’ers voor een tien- en dertiendarter. Zo won de wereldkampioen van 2018 toch met 16-14.

Wright had inmiddels twintig wedstrijden op rij gewonnen, maar ondanks een gemiddelde van 104,57 per beurt kwam er geen 21e partij aan deze reeks. Met name op de dubbels (39%) liet hij het uiteindelijk liggen. Geen moment waren Wright en Gurney ver uit elkaar en zo liep het van 5-5 naar 13-13. Gurney hield daarop zijn beurt, gevolgd door een goed getimede 180’er en een zeventigfinish voor de break. In zijn eigen leg wist de Noord-Ier 25 weg te poetsen om zo de halve finale te bereiken.

De halve finales tussen Cross & Gurney en Michael Smith & Glenn Durant worden zaterdagavond in de Winter Gardens van Blackpool gespeeld. De finale is zondag.