Domme crimineel probeert te vluchten en rijdt omstander aan

In de Zusterstraat in Den Haag probeerde een domme crimineel vrijdagavond een gestolen auto te verkopen. Agenten keken naar hem uit in de omgeving en hielden de verdachte, een 37-jarige man uit Warnsveld, na een vluchtpoging aan. De man reed tijdens zijn vlucht tegen meerdere autos's aan, waarbij er ook een slachtoffer viel te betreuren. 

Na de melding, dat de man een gestolen auto te koop aanbood, namen agenten positie in om het voertuig te kunnen onderscheppen. Op het moment dat agenten de verdachte probeerde aan te houden, vluchtte hij in het voertuig weg. De verdachte probeerde hierbij vol gas achteruit te rijden. Hierbij raakte hij meerdere geparkeerde auto’s en een omstander die in een auto zat.

Dit slachtoffer liep rugklachten op en is door de ambulance nagekeken. Uiteindelijk stapte de verdachte in de Zusterstraat uit de auto uit en vluchtte hij te voet verder. Kort daarna is hij door agenten aangehouden voor onder andere het rijden in een gestolen voertuig, rijden zonder rijbewijs en het veroorzaken van meerdere aanrijdingen door gevaarlijk rijgedrag.

Het gestolen voertuig is in beslag genomen en gaat terug naar de rechtmatige eigenaar. Van de diefstal was al aangifte gedaan. Verder wordt er aangifte gedaan van de aanrijdingen die de verdachte veroorzaakte bij zijn vluchtpoging. De man zit vast en wordt gehoord. Uit onderzoek bleek dat de 37-jarige man gesignaleerd stond. Hij was eerder veroordeeld en liep nog vrij rond. De man zit voorlopig vast.