Volleybalsters opnieuw onderuit in Nations League

De Nederlandse volleybalsters hebben in de Nations League ook tegen België verloren. Nederland kwam in Duitsland nog wel met 2-0 voor in sets, maar België won uiteindelijk met 2-3 van de Nederlandse ploeg: 2-3 (25-22, 25-23, 17-25, 19-25, 10-15). Voor Oranje was het alweer de achtste nederlaag in tien wedstrijden.

Waarin de eerste negen wedstrijden vooral de jonge talenten de kans kregen was het nu aan de wat ervaren spelers. Onder meer Celeste Plak, Lonneke Slöetjes, Maret Balkestein-Grothues en Nicole Koolhaas kregen veel speeltijd. In de eerste twee sets leek Nederland ook makkelijk de wedstrijd te winnen.

De Belgische volleybalsters kwamen echter sterk terug in de wedstrijd. De derde en vierde set sloeg België al snel een gat en hield dat ook vol. In de vijfde set ging het tot halverwege de set nog gelijk op, maar naar de kantwissel liep België snel weg bij de Nederlandse volleybalsters en wonnen verdient van Oranje.

De Nederlandse volleybalsters spelen woensdag tegen de Dominicaanse Republiek en één dag later is Duitsland de tegenstander. Beide wedstrijden worden gespeeld in Stuttgart.