Judd Trump nieuwe wereldkampioen snooker na masterclass tegen Higgins

Judd Trump heeft nog twee frames nodig om zich voor het eerst wereldkampioen snooker te mogen noemen. Hij heeft de voorsprong van de eerste tegen John Higgins weten vast te houden en staat nu met 16-9 voor. Vanavond is de laatste sessie. 

Trump stond na de eerste dag met 12-5 voor. De opener was voor Higgins. Hij was op weg naar een 147, maar op de vijftiende zwarte bal ging het mis. Het werd 12-7, waarna Trump met breaks van 101 en 71 er 14-7 van maakte.

Door een 67-break na de pauze wist Higgins zich te verzekeren van de avondsessie, waarna hij er 14-9 van maakte met een break van 70. Trump liet vervolgens zien wie er de baas met een break van 104 voor 16-9. 

De finale gaat om 18 gewonnen frames en gaat om 20.00 uur verder. Voor de winnaar ligt er een cheque van 500.000 Britse pond klaar. De verliezer moet het doen met 'slechts' 200.000 pond. 

Update 20.35 uur

Judd Trump is voor het eerst wereldkampioen snooker! Hij had al een grote voorsprong, maar ging door met waar hij mee bezig was. Juddernaut potte direct 94 punten weg. In het frame wat volgde kreeg Higgins nog wel een enkele kans, maar wist dat hij al verslagen was. Trump kon uiteindelijk voorsprong pakken en trok de partij naar zich toe. 

Het is voor Trump zijn eerste wereldtitel na zijn verloren finale van 2011. Higgins verliest nu zijn derde finale op rij, maar heeft in ieder geval nog vier wereldtitels achter zijn naam. 

Judd Trump nieuwe wereldkampioen snooker na masterclass tegen Higgins (Pro Shots / SIPA USA)
Judd Trump nieuwe wereldkampioen snooker na masterclass tegen Higgins (Pro Shots / SIPA USA)