Volleybalsters Plak en De Kruijf naar Champions League-finale

Volleybalsters Celeste Plak en Robin de Kruijf mogen op 18 mei hun entree maken in de finale van de Champions League. Beide internationals plaatsten zich met hun Italiaanse club voor de Europese eindstrijd.

Plak nam het met AGIL Volley uit Novara op tegen het Turkse Vakifbank van Lonneke Slöetjes, de winnaars van de vorige twee edities. In Istanbul had AGIL al met 0-3 gewonnen, maar in Italië won Vakifbank juist met 1-3. Er moest dus een golden set gespeeld worden en daarin pakten Plak en haar team in een zinderende strijd alsnog de finaleplek: 16-14.

De Kruijf speelde met Imoco Volley Conegliano ook tegen een club uit Istanbul en wel Fenerbahce. Dat was allemaal wat minder ingewikkeld: Conegliano won thuis met 3-0 en pakte deze week in Istanbul ook de winst zonder setverlies, 0-3. Op 18 mei staan de Italiaanse topteams tegenover elkaar.

Bij de mannen kwam Sjoerd Hoogendoorn in de halve finales met SIR Safety uit Perugia in actie tegen Zenit Kazan, maar de Russische ploeg was in beide wedstrijden te sterk. Zenit speelt op 18 mei tegen het Italiaanse Cucine Lube Civitanova met als inzet de vijfde opeenvolgende Champions League-titel.