Bokser Gvozdyk wint 1e gevecht na drama, Brits bijtincident

Voor het boksen gaan we nog weer even terug naar het weekeinde, om te beginnen naar Philalphia. Oleksandr Gvozdyk (16-0) heeft daar met succes zijn WBC-wereldtitel in het lichtzwaargewicht (-79,4kg) verdedigd tegen de Fransman Doudou Ngumbu (38-8).

Voor Gvozdyk was het zijn eerste gevecht nadat hij eind vorig jaar een einde maakte aan de hegemonie van Adonis Stevenson. De Canadees raakte na dat gevecht wekenlang in coma, maar is inmiddels volop bezig met zijn herstel en kan weer lopen, praten en eten.

Het gevecht tussen Gvozdyk en Ngumbu was niet heel spannend. De Oekraïner domineerde en leek in de vijfde ronde gas te geven, maar toen was het al klaar: Ngumbu leek ineens geblesseerd te raken aan zijn rechteronderbeen, probeerde het er nog even uit te lopen, maar moest de handdoek in de ring gooien.

Gvozdyk - Ngumbu (Bron: YouTube)

Eerder op de avond boekte de talentvolle Oezbeek Kudratillo Abdukakhorov (15-0) weer een nieuwe zege, door de Japanner Keita Obara (20-3) in het weltergewicht op punten te verslaan.

In Bilbao vocht de Baskische held Kerman Lejarrega (27-0, 22 KO's) om het behoud van zijn Europese weltergewichttitel. Dat werd niet zo'n succes: de Rus David Avanesyan (23-3) ging in de negende ronde los op het hoofd van de thuisheld en sloeg hem het licht uit de ogen, waarmee het gevecht voorbij was.

Lejarrega - Avanesyan (Bron: YouTube)

Tot slot richten we de blik nog even op Liverpool, want daar vochten de Britten David Price (23-6) en Kash Ali (15-0) in het zwaargewicht. In de vijfde ronde draaide Ali door en beet hij Price, waardoor hij gediskwalificeerd werd en zijn ongeslagen status in één hap was verdwenen.

Gedoe met rechten, dus we moeten het met een vaag filmpje als deze doen, met het bijten aan het eind (Bron: YouTube)