Valse herstart hockeyers Oranje-Rood, winst Bloemendaal

De hockeyers van Oranje-Rood hebben een valse start gemaakt van de tweede seizoenshelft. De Eindhovense ploeg verloor in eigen huis met 5-3 van HGC. Koploper Bloemendaal was met 2-1 te sterk voor Almere en Amsterdam bleef steken op 2-2 tegen Rotterdam. Onderaan deed SCHC prima zaken door Klein Zwitserland met 2-0 te verslaan.

Amsterdam - Rotterdam (2-2)
3' 1-0 (sb) Mirco Pruyser
7' 1-1 Tjep Hoedemakers
62' 1-2 (sb) Jeroen Hertzberger
67' 2-2 (sc) Justin Reid-Ross
Voor de tweede keer dit seizoen heeft Amsterdam niet kunnen winnen van Rotterdam. De vorige krachtmeting eindigde in een 2-1 zege voor de Rotterdammers, die dit keer in Wagener Stadion Amsterdam op 2-2 hielden. Amsterdam kwam snel op voorsprong door een benutte strafbal van Mirco Pruyser. Tjep Hoedemakers maakte snel daarna gelijk en die stand bleef tot acht minuten voor tijd op het bord staan. Vanaf de strafbalstip leek Jeroen Hertzberger Rotterdam naar de overwinning te schieten, maar Justin Reid-Ross voorkwam een Amsterdamse nederlaag met een rake strafcorner.

HC Tilburg - Den Bosch (1-1)
14' 0-1 Arjen Lodewijks
63' 1-1 Bas Scheer
De Brabantse derby eindigde onbeslist. Zes minuten voor tijd stelde Bas Scheer het punt voor Tilburg veilig. De hekkensluiter in de Hoofdklasse pakte hiermee het vijfde punt van het seizoen, nadat Den Bosch in het eerste kwart op voorsprong was gekomen door kersvers international Arjen Lodewijks.

Oranje-Rood - HGC (3-5)
13' 0-1 Max Plennevaux
18' 0-2 Max Plennevaux
25' 0-3 Olivier van Tongeren
31' 1-3 (sb) Mink van der Weerden
50' 2-3 Lucas Martinez
59' 2-4 (sc) Nicholas Budgeon
66' 3-4 Niek van der Schoot
70' 3-5 (sc) Floris van der Linden
HGC maakte zijn naam van meest productieve ploeg in de Hoofdklasse waar. In Eindhoven werd Oranje-Rood met 5-3 verslagen. Binnen dertig minuten leidde HGC al met 3-0. Oranje-Rood rechtte de rug en kwam terug tot 2-3, waarna de Wassenaarse formatie het heft weer in handen nam, twee keer scoorde en met drie punten van het veld stapte.

Bloemendaal - Almere (2-1)
32' 1-0 Sander 't Hart
56' 2-0 Yannick van der Drift
57' 2-1 Jonas de Geus
Bloemendaal boekte een zuinige zege op Almere en behield daarmee zijn ongeslagen status in de Hoofdklasse. Na iets meer dan een half uur opende Sander ‘t Hart de score voor Bloemendaal. Deze voorsprong werd pas na rust verdubbeld door Yannick van der Drift. Een minuut later verkleinde Jonas de Geus de achterstand van Almere. De ploeg van coach Pasha Gademan slaagde er echter niet in de gelijkmaker te forceren.

SCHC - Klein Zwitserland (2-0)
22' 1-0 (sc) Thomas Vis
33' 2-0 (sc) Roderick Tam
SCHC boekte in de strijd om degradatie een zeer belangrijke overwinning. In eigen huis werd promovendus Klein Zwitserland met 2-0 verslagen. De eindstand stond al bij rust op het scorebord dankzij treffers van Thomas Vis en Roderick Tam, allebei uit een strafcorner. Door zege steeg SCHC twee plekken op de ranglijst ten koste van Almere en Pinoké naar positie negen. Deze plek is aan het einde van het seizoen voldoende voor handhaving in de Hoofdklasse.

Pinoké - Kampong (1-3)
2' 0-1 Bjorn Kellerman
16' 0-2 (sc) Jip Janssen
49' 0-3 Koen Visser
57' 1-3 (sc) Alex Hendrickx
Landskampioen Kampong kwam tegen Pinoké goed uit de startblokken. Na twee minuten zette Bjorn Kellerman de Utrechters aan de leiding. De score werd vervolgens uitgebouwd via een benutte strafcorner van Jip Janssen en een doelpunt van Boet Phijffer. Alexander Hendrickx haalde met een rake corner de hatelijk nul voor Pinoké van het bord.