FOK! Wat een weer: wisselvallig

Er is vrij veel bewolking en af en toe valt er regen en vooral vanmiddag komen buien voor. Er is bij de buien kans op zware windstoten en mogelijk korrelhagel en kleine kans op onweer. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het noorden tot lokaal 13°C in het zuiden. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig, in het noorden en westen af en toe krachtig. De wind is daarbij vlagerig en vooral bij buien kunnen windstoten tot ca. 80 km/uur voorkomen. Aan de kust en boven het IJsselmeer is de wind hard of stormachtig, 7 à 8 Bft.

Komende nacht zijn er wolkenvelden en gaat het in de zuidelijke helft geleidelijk regenen. De minimumtemperatuur ligt omstreeks 5°C en de westelijke wind neemt boven land af naar zwak tot matig, aan zee naar matig tot vrij krachtig.

Zondag overdag is het overwegend bewolkt en zijn er perioden met regen. Het wordt in de middag niet veel warmer dan 6°C. De wind is westelijk matig, in het midden overwegend zwak en veranderlijk. In het zuiden wordt de westelijke wind vrij krachtig tot krachtig met mogelijk zware windstoten tot mogelijk 75 km/uur. In de loop van de middag en avond wordt de wind overal westelijk en neemt toe naar matig tot vrij krachtig boven land en naar krachtig en hard aan zee en op het IJsselmeer. In de avond komen er in de kustgebieden zware windstoten tot ca. 80 km/uur voor. (Bron: KNMI)

Luxemburg-Stad, paar weken geleden (Foto: bazbo)
Luxemburg-Stad, paar weken geleden (Foto: bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.