Duitse rodelaars na zeven wereldtitels op rij verslagen voor thuispubliek

Op het wereldkampioenschap rodelen in het Duitse Winterberg is de Duitse ploeg er voor het eerst niet in geslaagd de wereldtitel te pakken op de estafette. Dat lukte op de vorige zeven WK's nog wel, maar dit keer waren de Russen én de Oostenrijkers te sterk.

De slotdag van het WK werd afgetrapt door de mannen, waar Felix Loch in eigen land zijn zesde wereldtitel pakte. De Duitser heeft het dit seizoen moeilijk, maar dat lijkt vooral te komen door het testen van allerlei materiaal met het oog op zijn thuis-WK. Dat pakte goed uit: een sterke eerste run gaf hem genoeg marge om het goud te pakken.

Achter Loch ging het zilver verrassend naar de Oostenrijker Reinhard Egger, die dankzij een geweldige tweede run van de vijfde naar de tweede plek klom, 0,100 seconden achter Loch. De Rus Semen Pavlichenko, wereldkampioen in 2015, snelde op 0,113 tellen van Loch naar het brons. World Cup-leider Johannes Ludwig uit Duitsland werd op 0,163 vierde, uittredend wereldkampioen Wolfgang Kindl (Oostenrijk) werd achtste.

De jonge Oostenrijker Jonas Müller kon zijn wereldtitel op de sprint geen vervolg geven: hij crashte in run één. Zijn landgenoot en olympisch kampioen David Gleirscher werd na een teleurstellende wedstrijd ook nog eens gediskwalificeerd.

Met wereldkampioenen Loch (mannen), Natalie Geisenberger (vrouwen) en Toni Eggert/Sascha Benecken (dubbels) waren de Duitsers de grote favorieten in de estafette, maar dat ging fout. Geisenberger won slechts 0,003 seconden op Tatyana Ivanova, Loch verloor bijna een halve seconde op Pavlichenko en Eggert/Benecken konden dat niet goedmaken tegen Vladislav Yuzhakov en Iurii Prokhorov. De Duitsers pakten met 0,531 seconden achterstand het brons, zelfs nog net achter Hannah Prock, Egger en Thomas Steu/Lorenz Koller namens Oostenrijk.