Kranten pakken uit met 'legendarische' blamage Ajax

De sportbijlages van de landelijke dagbladen pakken groots uit met de Klassieker van gisteren. Ajax verloor in De Kuip met 6-2. De kranten wijten dat aan ontbrekende samenwerking tussen de spelers.

De Volkskrant vindt de wedstrijd van gisteren een 'Klassieker om niet snel te vergeten'. De krant noemt de wedstrijd legendarisch. De overwinning schrijft de krant toe aan Feyenoord-spits Robin van Persie. De Volkskrant vreest dat er een doemscenario voor Ajax dreigt, met de Champions Leaguewedstrijd tegen Real Madrid in het vooruitzicht.

'Labiel stelletje individualisten'
'Feyenoord zet Ajax te kijk: 6-2!' kopt De Telegraaf in hoofdletters op de voorpagina. De krant weet vier pagina's te vullen met de doelpuntenregen in de Klassieker. De krant noemt de wedstrijd van gisteren in De Kuip nu al 'de mooiste Klassieker van deze eeuw.' Sportkatern Telesport trekt al de eerste conclusies na het verlies, zo is Ajax een 'labiel stelletje individualisten, waarbij niemand opstaat als het tegenzit'. Ook zouden Ajacieden vooral aan zichzelf denken.

'Pijnlijke ontmaskering'
Dagblad Trouw houdt het meer bescheiden, het artikel in de krant opent met 'Feyenoord ontmaskert Ajax'. De krant ziet dat de wedstrijd de zwakke verdedigingslinie bij Ajax blootlegt. Ook Trouw merkt dat eenheid binnen de ploeg mist: 'Eendracht bleek sterker dan een gezelschap losse eilandjes', aldus de krant. Dit leidde volgens het dagblad tot 'een pijnlijke ontmaskering'.

'On-ge-lo-fe-lijk!'
Op de voorpagina van AD Sportwereld staat 'on-ge-lo-fe-lijk!' in koeieletters. Hugo Borst zegt in zijn column dat hij van de voetbalmiddag genoot. Van zijn kant komt ook de nodige kritiek op de ploeg van Erik Ten Hag. Borst noemt het Ajax-team 'op elkaar scheldende lachwekkende eenmansbedrijfjes'. Maar of Feyenoord weer volwaardig meedoet in de Klassieker? Nee, schrijft Borst. 'Gisteren was een incident.'

De volgende 010 tegen 020 is al over een maand: op 27 februari speelt Ajax weer tegen Feyenoord in De Kuip, maar dan spelen ze de halve finale van de KNVB Beker.

Kranten pakken uit met 'legendarische' blamage Ajax (Pro Shots / Kay Int Veen)
Kranten pakken uit met 'legendarische' blamage Ajax (Pro Shots / Kay Int Veen)