Kaartjes Super Bowl weer reteduur

Het duurt nog een paar weken, maar dé American footballwedstrijd van het jaar, de Super Bowl, gaat dit jaar tussen The New England Patriots en de Los Angeles Rams. Op 3 februari zullen beide topteams in het Mercedes Benz Superdome in Atlanta strijden om de 53e American footballtitel.

De kaartjes voor dit avondvullend spektakel worden echter duur betaald. Op dit moment kost het goedkoopste kaartje ongeveer 2800 dollar, met een gemiddelde van 7800 dollar. Met ruim 74.000 kaartjes in de verkoop, zal een gevuld stadion alleen al meer dan een half miljard dollar aan slechts de kaartverkoop opleveren.

Een groot aandeel in de prijs zijn echter de 'servicekosten' . De officiële kaartverkoopsite van de NFL, NFL on Location, kan bijvoorbeeld in totaal 1500 dollar aan servicekosten rekenen. Twee kaartjes van elk 3700 dollar kunnen dan opeens bij afrekenen 8900 dollar gaan kosten en dan is dit nog één van de goedkopere websites om kaartjes te kopen.

Daar krijg je trouwens wel een optreden van Maroon 5, Travis Scott en Big Boi in de rust gratis bij.

Prijzen voor drank en eten blijven trouwens wel zeer redelijk. Een biertje zal vijf dollar gaan kosten, net als een hamburger. Een hotdog kost twee dollar en een bak nacho's drie dollar. Voor degenen die geen alcohol drinken kan een frisdrankje gehaald worden voor een schappelijke twee dollar, inclusief gratis refill.