Skeletongrootheid Dukurs pakte 10e EK-goud op rij

Skeletonner Martins Dukurs heeft zich voor de tiende keer op rij gekroond tot Europees kampioen. De Letse legende kent een behoorlijk matig seizoen, maar herpakte zich precies op tijd voor de Europese titelstrijd.

De World Cup in Königssee zou aanvankelijk dienst doen als EK, maar vanwege de sneeuwval werd die wedstrijd geannuleerd. De World Cup in het Oostenrijkse Innsbruck werd het nieuwe EK en daar sloeg Dukurs toe. In de eerste run pakte hij 0,22 seconden voorsprong op maar liefst drie man: broer Tomass, met wie hij in 2016 de Europese titel deelde, de Duitser Axel Jungk en de Zuid-Koreaan Yun Sung-bin.

In de tweede run moest Tomass Dukurs afhaken, waarbij hij werd gepasseerd door Alexander Tretiakov. De Rus zette de snelste tijd in de tweede run neer, maar het was niet genoeg voor het podium. Yun klopte Jungk in de strijd om de tweede plek, 0,28 seconden achter Dukurs en één honderdste voor de Duitser. Tretiakov pakte wel het EK-brons, aangezien Yun niet voor de EK-medailles in aanmerking kwam.

Bij de vrouwen ging de winst met enige overmacht naar thuisfavoriete Janine Flock, die in beide runs de snelste tijd neerzette. Ze won daardoor met 0,43 seconden voorsprong op de Russische startraket Elena Nikitina, die 0,02 seconden overhield op de trage starter - en fantastische glijdster - Jacqueline Lölling uit Duitsland. Kimberley Bos kende een teleurstellende dag en werd zeventiende.