Glen Durrant evenaart dartlegende Bristow met derde Lakeside-titel op rij

Glen Durrant heeft voor de derde keer op rij de Lakeside gewonnen. Duzza won de finale met 7-3 van Scott Waites. Het is zijn derde titel op rij. Hij is de tweede darter die dat doet. De vorig jaar overleden Eric Bristow won in 1984, 1985 en 1986 ook drie keer op een rij. Bristow wist het toernooi uiteindelijk vijf keer te winnen. 

De 48-jarige Engelsman nam na zes sets afstand van Waites, die op twee BDO-wereldtitels blijft steken. In de beginfase van de finale regende het breaks en de eerste vier sets werden telkens gewonnen door degene die de set niet begonnen was. Waites kwam in set vijf voor het eerst een set op voorsprong, maar zag Durrant toch de zesde set pakken. 

In deel twee van de partij bleef Durrant op niveau bleef spelen, maar leek Scotty 2 Hotty af te haken. Laatstgenoemde leverde zijn eigen set in, waarna Duzza uitliep naar 6-3. Waites leek op weg er nog 6-4 van te maken, maar zag zijn landgenoot terugkeren van 0-2 tot 2-2. Durrant mocht gooien voor de wedstrijd en benutte zijn eerste matchdart via dubbel zestien.

Beide finalisten hebben mogelijk hun laatste BDO-wedstrijd gespeeld. De heren doen komende week allebei mee aan de Q-School van de PDC, waar zij gaan proberen een tourkaart te bemachtigen.